REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Prezidentė Dalia Grybauskaitė ketvirtadienį domėsis, kaip ginami užsienyje gyvenančių Lietuvos vaikų interesai.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybės vadovė susitiks su užsienio reikalų ministru Linu Linkevičiumi, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos vadove Odeta Tarvydiene ir vaiko teisių apsaugos kontroliere Edita Žiobiene.

REKLAMA

Šiomis dienomis Lietuvos diplomatai aiškinasi, kur yra septynmetis Lietuvos pilietis, kurį motina mėgino pagrobti iš globėjų Norvegijoje ir pargabenti į Lietuvą.

Praėjusią savaitę per Lietuvos pilietės susitikimą su globėjų šeimoje gyvenančiu sūnumi berniuką paėmė dėdė. Vaikas netrukus rastas Švedijoje ir grąžintas į Norvegiją.

Lietuvos užsienio reikalų ministerija paprašė Švedijos pasiaiškinti, kodėl Lietuvos ambasada nebuvo informuota apie savo pilietį.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat kreiptasi į Norvegijos užsienio reikalų ministeriją dėl vaiko buvimo vietos, tačiau šios atstovai pareiškė negalintys suteikti tokios informacijos.

Dalis Norvegijoje gyvenančių lietuvių piktinasi, kad Norvegijos vaiko teisių tarnybos „Barnevernet“ atstovai be rimto pagrindo atima iš jų vaikus ir atiduoda vietos globėjams. Emigrantai kaltina Lietuvos institucijas neginant jų interesų.

Lietuvos ambasada Norvegijoje sakė neturinti informacijos, kiek lietuvių vaikų šiuo metu yra perimti Norvegijos vaiko teisių tarnybos „Barnevernet“ ar perduoti laikiniems globėjams, nes ne visi tėvai dėl šių problemų kreipiasi į ambasadą. Ambasadorė Izolda Bričkovskienė nurodė, kad tarpininkaujant ambasadai, „daugiau nei dešimt“ šeimų yra atgavusios vaikus iš šios tarnybos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų