REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Graikijos naujasis premjeras Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) trečiadienį per vizitą Briuselyje pareiškė esantis įsitikinęs, kad įmanoma rasti sprendinį ginče tarp Atėnų ir Europos Sąjungos (ES) dėl jo šalies skolų.

Graikijos naujasis premjeras Aleksis Cipras (Alexis Tsipras) trečiadienį per vizitą Briuselyje pareiškė esantis įsitikinęs, kad įmanoma rasti sprendinį ginče tarp Atėnų ir Europos Sąjungos (ES) dėl jo šalies skolų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Esu nusiteikęs labai optimistiškai, kad mes visokeriopai stengsimės artimiausioje ateityje rasti bendrą, gyvybingą ir abipusiai priimtiną sprendinį“, – A.Cipras pareiškė savo trumpame pareiškime, stovėdamas šalia Europos Parlamento pirmininko Martino Schulzo (Martino Šulco).

REKLAMA

A.Cipras taip pat surengė derybas su Europos Komisijos pirmininku Jeanu-Claudeu Junckeriu (Žanu Klodu Junkeriu) ir ES Vadovų Tarybos pirmininku Donaldu Tusku, prieš išvykdamas į Paryžių, tęsdamas kelionę po didžiųjų Europos valstybių sostines, per kurią mėgina įtikinti sąjungininkes palaikyti jo vyriausybės pasiūlymus dėl Graikijos skolų naštos sumažinimo.

Premjeras, kurio radikali kairioji partija „Syriza“ triuškinamai laimėjo sausio 25 dieną vykusius rinkimus, stengiasi nuraminti partnerius Europoje, kad jis nemėgina sugriauti 28 šalių bloko taisyklių.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes norime atitaisyti šią struktūrą, o ne sudaužyti ją, – pabrėžė A.Cipras. – Ir tikime, kad remdamiesi šia struktūra galėtume rasti bendrą gyvybingą sprendinį mūsų žmonių labui.“

M.Schulzas sakė, kad derybos su Graikijos lyderiu buvo „vaisingos“, bet pripažino, kad „priešakyje laukia sunkus metas“.

A.Cipras viešėjo Briuselyje tuo metu, kai jo finansų ministras Janis Varufakis (Yanis Varoufakis) Frankfurte surengė derybas su Europos centrinio banko (ECB) vadovu Mario Draghi (Marijumi Dragiu). Anot J.Varufakio, šis susitikimas buvo „vaisingas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Graikija prašo šešių savaičių ekonomikos gaivinimo planui parengti

Graikijos finansų ministras Janis Varufakis (Yanis Varoufakis) pareiškė, kad Atėnams reikės maždaug šešių savaičių ekonomikos gaivinimo planui parengti.

Tai ministras sakė tęsdamas kelionę po didžiųjų Europos valstybių sostines, per kurią mėgina įtikinti sąjungininkes palaikyti jo vyriausybės pasiūlymus dėl Graikijos skolų naštos sumažinimo.

„Mums reikia daugiausiai šešių savaičių: būtent tiek laiko prašome iš savo partnerių Europoje, kad galėtume parengti aiškią griežtam taupymui alternatyvių priemonių programą“, – sakė J.Varufakis interviu Italijos dienraščiui „Il Messaggero“, kuris paskelbtas trečiadienį.

REKLAMA

J.Varufakis trečiadienį lankosi Vokietijoje, tęsdamas pastangas užsitikrinti palaikymą naujosios Graikijos kairiųjų vyriausybės tikslui, kad būtų peržiūrėtos tarptautinių skolintojų Atėnams suteikto 240 mlrd. eurų vertės finansinio gelbėjimo paketo sąlygos.

Graikija nori vykdyti „socialiai suderintas reformas ... kuriomis visų pirma turi būti siekiama išspręsti humanitarinę krizę, nes Graikijos krizė labiau negu bet kada yra Europos krizė“, pažymėjo finansų ministras.

Naujajai vyriausybei vadovaujanti kraštutinių kairiųjų partija „Syriza“ praėjusį mėnesį triuškinamai laimėjo rinkimus, žadėdama užbaigti ankstesnės konservatyvios administracijos vykdytą griežto taupymo politiką didžiulių skolų prislėgtoje šalyje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų