REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbu, kad Norvegija pasirašytų tarptautinius susitarimus bei konvencijas, kuriais remdamosi Lietuvos institucijos turėtų daugiau galių padėti savo piliečiams šioje šalyje. Taip teisingumo ministras Juozas Bernatonis komentuoja pastaruoju metu daug visuomenės dėmesio sulaukusius atvejus, kai iš lietuvių emigrantų Norvegijoje atimami vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Norvegija nėra pasirašiusi jokių tarptautinių susitarimų, kuriais remdamasi Lietuvos vaiko teisių apsaugos tarnyba ar Užsienio reikalų ministerija galėtų padėti lietuviams, iš kurių yra atimtos jų vaikų globos teisės.

REKLAMA

Teisingumo ministras J. Bernatonis taip pat informuoja, kad Norvegijos ambasadorius Lietuvoje yra pažadėjęs organizuoti mokymus Lietuvos vaiko teisių apsaugos tarnybai bei susijusioms institucijoms apie Norvegijoje galiojančius įstatymus bei taisykles.

Pasak Užsienio reikalų ministerijos, prieš porą metų Lietuva siūlė Norvegijai pasirašyti dvišalio bendradarbiavimo sutartį vaiko teisių apsaugos srityje, tačiau Oslas tai padaryti atsisakė, nes šalis netaiko tokios praktikos.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų