REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus savivaldybė, pertvarkydama skolas, susitarė su savivaldybės įmonėmis, kitais kreditoriais ir sudarė ūkinių skolų atidėjimo bei išdėstymo sutarčių už daugiau kaip 88,2 mln. eurų, kurių grąžinimo terminas - iki 2018 m.

REKLAMA
REKLAMA

Be to, sumažinus pradelstas skolas kreditoriams, pasirūpinta ir viešojo transporto skolų pertvarkymu: UAB „Vilniaus viešasis transportas“ restruktūrizavo daugiau kaip 16 mln. eurų savo mokestinių skolų, atidedant mokėjimą penkeriems metams.

REKLAMA

Savivaldybė taip pat praėjusią savaitę pasirašė refinansavimo sutartį su konkursą laimėjusiu AB Šiaulių banku dėl 22 mln. eurų paskolų skoloms grąžinti septynerių metų laikotarpiui, sostinės savivaldybei šiemet bankui reikės grąžinti iki 3 mln. eurų mažiau.

Pernai Vilniaus skola stabilizuota ir augo nedaug. 2014 metais Vilniaus savivaldybė grąžino 82,5 mln. eurų praėjusios kadencijos skolų. Atlikus mokėtinų skolų restruktūrizavimą ir gavus paskolas skolų grąžinimui, šiemet Tarybos sprendimu planuojama grąžinti iki 128 mln. eurų paskolų bankams ir skolų kitiems kreditoriams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų