REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Grasinta susprogdinti Panevėžio apylinkės teismą

Trečiadienio rytą Bendruoju pagalbos telefonu paskambinęs vyriškis pranešė, kad užminuotas Panevėžio miesto apylinkės teismas. Iš karto į įvykio vietą sulėkė visos specialiosios tarnybos, aptverta teritorija, iš teismo pastato evakuoti visi teismo darbuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

 

Kaip teigė Panevėžio vyriausiojo policijos komisariato atstovė spaudai Rasa Černauskaitė, pranešimas apie užminuotą pastatą buvo gautas 8.23 min. Skambinusysis kalbėjo itin nerišliai, tad Bendrojo pagalbos centro darbuotojai iš pradžių išgirdo, kad užminuotas Panevėžio apygardos teismo pastatas, tik dar kartą perklausius garso įrašą paaiškėjo, kad sprogmenys galimai padėti Panevėžio miesto apylinkės teisme.

REKLAMA

„Bendruoju pagalbos centru paskambinęs asmuo nekomentavo, kodėl užminuotas teismo pastatas, tik nurodė, kad pastate padėta bomba. Iš karto buvo imtasi visų saugumo priemonių, laukiama, kol atvyks išminuotojai iš Vilniaus“, – teigė R. Černauskaitė.

„Sekundės“ žiniomis, šiandien turėjo būti skelbiamas nuosprendis garsiojo sprogdintojo Nerijaus Einorio byloje. Vyras buvo kaltinamas 2012–2014 metais 6 kartus melagingai pranešęs apie padėtus sprogmenis. Pirmą kartą apie pastate paslėptą ir po valandos sprogsiančią bombą jis pranešė 2012 metų rugpjūtį prekybos centro „Senukai“ darbuotojams, vėliau paskambino ir turgaus „Tau, žemdirby“ administracijai.

REKLAMA
REKLAMA

Tų pačių metų gruodį tokio pat skambučio sulaukė Ukmergės gatvėje esantis prekybos centras „Maxima“. 2013 metų balandį ir lapkritį darbuotojus dėl neva užminuoto pastato teko evakuoti ir Panevėžio apskrities mokesčių inspekcijai.

Praėjusių metų kovo mėnesį telefoninis teroristas vėl nusitaikė į „Maximą“, tik šį kartą jau į Klaipėdos gatvės parduotuvę, o gegužės mėnesį jis surinko Panevėžio apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos telefono numerį ir pranešė apie padėtą sprogmenį.

Aiškinamasi, ar pranešimas apie užminuotą teismo pastatą nesusijęs su N. Einorio byla.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų