REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėjusi savaitė buvo sėkminga ne tik pirmąją pergalę LKL čempionate iškovojusiai Mažeikių „Mažeikiai“ ekipai, bet ir 23 metų 205 cm ūgio puolėjui Giedriui Staniuliui. Debiutinėse rungtynėse „Mažeikių“ klubo gretose, aukštaūgis buvo vienas jos lyderių.

Praėjusi savaitė buvo sėkminga ne tik pirmąją pergalę LKL čempionate iškovojusiai Mažeikių „Mažeikiai“ ekipai, bet ir 23 metų 205 cm ūgio puolėjui Giedriui Staniuliui. Debiutinėse rungtynėse „Mažeikių“ klubo gretose, aukštaūgis buvo vienas jos lyderių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikime su Kėdainių „Nevėžiu“ Mažeikių krepšininkai iškovojo dramatišką pergalę rezultatu 76:75, o G.Staniulis per 24 minutes pelnė 23 taškus (8/12 dvit., 7/10 baud.). Puolėjas taip pat atkovojo 9 atšokusius kamuolius ir surinko 27 naudingumo balus. Toks pasirodymas nebuvo nepastebėtas ir G.Staniulis buvo pripažintas naudingiausiu BEKO–LKL savaitės žaidėju.

REKLAMA

– Pagaliau iškovota pirmoji pergalė LKL čempionate. Kokios tai buvo rungtynės?

– Mačas buvo tikrai įtemptas, todėl žiūrovas turėjo patikti. Rungtynės vyko taškas į tašką ir tik jų pabaigoje paaiškėjo nugalėtojas. Mums padėjo ir arenoje buvusi gera atmosfera, kurią sukūrė tikrai geri sirgaliai.

– Iki ketvirtojo kėlinio vidurio pirmavo „Nevėžis“. Kas pasikeitė paskui?

– Sužaidėme ganėtinai neblogą atkarpą. To pasekoje užsivedėme, žaidėjai pajuto didesnį pasitikėjimą savo jėgomis, patikėjome, kad galime laimėti.

REKLAMA
REKLAMA

– O nekirbėjo mintis, jog vis dėlto gali nepavykti iškovoti tos pirmosios pergalės?

– Na, prieš rungtynes treneris sakė, kad mūsų komanda yra pasipildžiusi neblogais žaidėjais, sustiprėjusi, o „Nevėžis“ – mūsų oponentai, prieš kuriuos turime stengtis, kovoti. Visa tai pavyko įgyvendinti, todėl ir laimėjome.

– Kalbant apie naujus žaidėjus, ką jie įnešė į komandos žaidimą?

– Patirties. Tiek Simonas Serapinas, tiek Darius Pakamanis yra patyrę žaidėjai, todėl kitiems duoda įvairių patarimų. Manau, jog tai visiems tik į naudą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

– Jums pačiam, tai buvo debiutinės rungtynės „Mažeikių“ klube ir iš karto tapote komandos lyderiu. Kas lėmė tokį pasirodymą?

– Tiesiog nauja komanda, norėjau parodyti, ką galiu. Treneris manimi pasitikėjo, todėl ir aš žaidžiau tikrai gerai.

– Sėkmingas jūsų pasirodymas nebuvo nepastebėtas ir buvote išrinktas naudingiausiu LKL savaitės žaidėju. Ką jums reiškia toks įvertinimas?

– Tokį įvertinimą gaunu pirmą kartą. Ir iš tikrųjų yra labai malonu, kai pastebi tavo įdėtą darbą ir jį įvertina.

– Apskritai, ką jums davė pirma sezono pusė, praleista Prienuose?

– Davė tik teigiamus dalykus. „Prienų“ ekipoje aš gaudavau daug žaidybinio laiko, treneris manimi pasitikėdavo. Manau, pirmoji sezono dalis man išėjo tik į naudą.

REKLAMA

– Jeigu reikėtų palyginti „Prienų“ ir „Mažeikių“ komandas. Kuo jos panašios ir kuo skiriasi?

– Abi komandos panašios tuo, kad pagrinde remiasi tik lietuviais žaidėjais. Aišku čia, Mažeikiuose, mes turime vieną legionierių, tačiau didžiąją dalį naštos neša būtent lietuviai krepšininkai. Skiriasi šios ekipos savo žaidimo stiliumi. Prienų komanda, mano nuomone, žaidžia akiai patrauklesnį krepšinį, kai tuo tarpu „Mažeikiai“ dažniau atakuoja iš toli, mažiau grumiasi po krepšiu.

– Kaip manote, ar galima tikėtis dar geresnio „Mažeikių“ ekipos žaidimo?

– Manau, kad taip. Iki naujų žaidėjų atėjimo visa komanda buvo lyg psichologinėje duobėje. Visgi dabar, ta pirma pergalė duos naudos tiek psichologiškai, tiek kitomis prasmėmis.

REKLAMA

– Asmeniškai, pirmaujate visoje LKL lygoje pagal atkovotus kamuolius. Gynyba – mėgstamiausias jūsų žaidimo elementas?

– Sunku pasakyti. Vis dėlto galėčiau tik pakartoti taisyklę, jog be geros gynybos nebus ir gero puolimo. Todėl tuo ir stengiuosi vadovautis.

– Kokie yra jūsų asmeniniai tikslai?

– Norėčiau kuo geriau pasirodyti, kaip žaidėjas, kad pastebėtų kiti ir likčiau įvertintas. O kaip viskas bus kitą sezoną, pamatysime.

Erikas Kirvelaitis/„BasketDream.lt“ korespondentas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų