REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Standžiųjų diskų gamybos rinkos lyderės „Western Digital“ (WD) ketvirčio ataskaita parodė, kad duomenų kaupiklių su magnetinėmis plokštelėmis po truputį mažėja. WD atstovų teigimu, pasiekti didesnį pelną pavyko tik todėl, kad buvo parduota daugiau verslo klasės standžiųjų diskų.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinė HDD kaina praėjusių metų IV ketvirtyje padidėjo nuo 58 iki 60 dolerių; vartotojai mieliau rinkosi talpius duomenų kaupiklius, įskaitant modelius su helio dujomis.

REKLAMA

Pajamos iš SSD kaupiklių šiuo metu sudaro vis dar labai menką dalį, palyginti su pajamomis iš tradicinių HDD, – 187 mln. dolerių (iš HDD – 3,9 mlrd. dolerių). Tačiau WD pasigyrė, kad jos SSD verslas auga žymiai sparčiau nei rinkos vidurkis.

Kartu padaryta kita svarbi išvada: asmeninių kompiuterių vartotojų ketinimai vis dažniau rinktis SSD vietoj HDD privers standžiųjų diskų sektorių trauktis sparčiau nei asmeninių kompiuterių apskritai.

REKLAMA
REKLAMA

Visa asmeninių kompiuterių rinka, WD vertinimu, 2015 metais sumažės tik keliais procentais, o ateityje tokia tendencija išliks. Standieji diskai su magnetinėmis plokštelėmis populiarumą praras daug didesniu tempu.

Prastos HDD gamintojams tendencijos nereiškia, kad standžiųjų diskų gamyba bus mažinama tokiu pat tempu. Standžiųjų diskų pardavimą augina duomenų centrų valdytojai, todėl tradiciniai HDD iš asmeninių kompiuterių migruos į serverines sistemas, kartu bus imtasi ir atitinkamų standžiųjų diskų optimizavimo priemonių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų