REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jūs viena tvarkotės namuose, kol vyras guli susirangęs ant sofos ir žiūri televizorių? Jei paprašote padėti, jis tik niurzgėdamas apsiverčia ant kito šono? Kaip elgtis, kad vyras daugiau prisidėtų prie buities darbų? Patarimais dalinasi rimtų pažinčių svetainė darnipora.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmiausia pasikalbėkite su vyru ir sutarkite, kokius darbus turi padaryti jis, kokius – jūs. Jūs negalite pakeisti kito žmogaus, jei jam kažkas atrodo nepriimtina, taigi turite rasti kompromisą. Sutarkite, kad televizorius ir kompiuteris jūsų namuose bus išjungti tol, kol atliksite svarbiausius buities darbus.

REKLAMA

Šeimoje sutuoktiniai turėtų padėti vienas kitam. Tad jei jūs abu parnešate namo pinigų, tuomet abu turėtumėte ir rūpintis buitimi. Jei jūsų vyras nenori jums padėti, paskatinkite jį:

• Jei jis visgi pasisiūlo padėti, neatsisakykite, net jei tuo metu pagalbos jums nereikia. Net jei jis užtruko vos kelias minutes, padėkokite jam už pagalbą.

• Jei jūs jam priekaištaujate, kad jis ne taip plauna indus, ne taip valo dulkes ir daro kitus darbus, nenuostabu, kad jis nebenori jums padėti. Na, mes visi iš savo šeimų atsinešėme kitokį modelį, kaip reikia tvarkytis namuose.

REKLAMA
REKLAMA

Žinoma, kad jūsų ir jūsų vyro supratimas apie buities darbus skiriasi. Tačiau turite priimti jį tokį, koks jis yra. Manote, kad jūsų vyras blogai nuvalė dulkes? Tik nevalykite jų iš naujo. Priešingai, leiskite jam suprasti, kad jis šį darbą padarė gerai. Juk jei jam parodysite, kad jūs nuvalote dulkes geriau, tuomet jis tikrai nenorės to daryti, juk vis tiek „už jus geriau nepadarys“.

• Nebūkite mama, būkite žmona. Jei jūs elgiatės su savo vyru kaip mažu vaiku ir liepiate jam išnešti šiukšles, tuomet jis tikrai nenorės to daryti. Juk jis nemažas vaikas ir nori tai jums parodyti. Paprašykite jo, kad jis jums padėtų išnešdamas šiukšles tada, kai turės laiko.

• Nekelkite balso. Daugelis vyrų puls padėti žmonoms tuomet, kai jos iš liūdesio atsidūsta ir išeina iš kambario, kai vyras atsisako padėti, o ne kai rėkia ant savo vyrų. Patikėkite, rėkdama jūs nieko nelaimėsite.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų