REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kokią žinią Lietuvai perdavė popiežius Pranciškus?

 Pirmadienį Vatikane su Lietuvos vyskupais susitiko popiežius Pranciškus. Kokią žinią Lietuvai perdavė Šventasis Tėvas?

 Pirmadienį Vatikane su Lietuvos vyskupais susitiko popiežius Pranciškus. Kokią žinią Lietuvai perdavė Šventasis Tėvas?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

 

Vilniaus arkivyskupas metropolitas Gintaras Grušas „Žinių radijo“ laidoje „Ryto espresso“ priminė, kad yra tokia sena tradicija, kuomet visi vyskupai kas penkerius metus vyksta į Romą Ad Limina vizito:

REKLAMA

„Jo metu asmeniškai susitinkama su Šventuoju tėvu. Taip pat tradiciškai aplankomi apaštalų Petro ir Povilo kapai. Vyksta ir susitikimai su įvairių Romos Kurijos dikasterijų (atitiktų pasaulietines ministerijas – Red.) vadovais. Šis vizitas ir dialogas su popiežiumi Pranciškumi skyrėsi nuo ankstesnių, kuomet kiekvienam vyskupui atskirai susitikti su popiežiumi buvo skiriama po 15 minučių. Dabar Šventasis tėvas su visais vyskupais, atvykusiais iš vieno regiono ar krašto, susitinka ilgesniam dialogui. Maloniai nustebino, kad tai buvo atviras, ganytojiškas dialogas, skirtas bažnyčios aktualijoms. Mes kalbėjome apie Šeimos sinodą, šeimai kylančias problemas. Buvo pabrėžta, kad bažnyčia neketina keisti pačios doktrinos apie šeimą, bet žiūri, kaip pastoraciškai padėti tiems, kurie susiduria su įvairiais iššūkiais. Popiežius primygtinai pabrėžė būtinybę būti atviriems be išankstinio nusistatymo. Šventasis Tėvas pabrėžė, kaip sunku šiuolaikiniam žmogui, kad ir koks jis būtų, kam nors įsipareigoti. Kalbėjomės apie naujus sekuliarizmo ir reliatyvizmo pavojus“.

REKLAMA
REKLAMA

Anot arkivyskupo metropolito G. Grušo, popiežius minėjo ir tuos dalykus, kurie aktualūs mums Lietuvoje:

„Tai ir skyrybos, ir abortai, ir migracija bei su tuo susijusios šeimos problemos ir kiti iššūkiai, kurie apsunkina visuomenės gyvenimą. Šventasis Tėvas kalbėjo ir apie jaunimą, nedarbo problemas, norą pasiekti jaunuolius, padėti jiems atrasti savo vietą gyvenime. Antradienį Bažnyčia minėjo Pašvęstojo gyvenimo dieną. Ji skirta tiems, kurie vienokiu ar kitokiu specialiu būdu pašventė savo gyvenimus Dievui. Tad kalbėjomės apie pašaukimus į vienuolišką gyvenimą, į kunigystę. Kalbėjome ir apie tai, kad būtina ištiesti ranką ir padėti vargstantiems. Susitikimas tęsėsi maždaug valandą“, - kalbėjo arkivyskupas metropolitas G. Grušas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų