REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Praėję metai buvo karščiausi per laikotarpį, kai vykdomi sistemingi klimato tyrimai, o šis faktas atitinka klimato kaitos prognozę, pirmadienį paskelbė Jungtinių Tautų (JT) meteorologijos agentūra.

REKLAMA
REKLAMA

Vidutinė oro temperatūra 2014 metais buvo 0,57 laipsnio Celsijaus aukštesnė negu daugiametis vidurkis 1961–1990 metais (14 laipsnių Celsijaus), sakoma Pasaulinės meteorologijos organizacijos (WMO) pranešime.

REKLAMA

„14-a iš 15-os šilčiausių metų buvo šiame šimtmetyje“, – nurodė WMO generalinis sekretorius Michelis Jarraud (Mišelis Žaro).

„2014-aisiais rekordinė kaitra kartu su smarkiomis liūtimis bei potvyniais vienose šalyse ir sausromis kitose atitinka besikeičiančio klimato prognozę“ , -pridūrė jis

JT narės ateinančią savaitę susitiks Ženevoje tartis dėl kovos su klimato pokyčiais sutarties, kurią gruodį planuojama pasirašyti per Paryžiuje vyksiantį viršūnių susitikimą.

REKLAMA
REKLAMA

Numatoma, kad tame dokumente bus apibrėžtos pastangos sumažinti į atmosferą išmetamų šiltnamio efektą sukeliančių dujų kiekį.

JT siekia nustatyti ribą, kad klimatas iki šio šimtmečio pabaigos neatšiltų daugiau negu 2 laipsniais Celsijaus, palyginti su laikotarpiu iki pramonės revoliucijos. Tačiau mokslininkai perspėja, kad atšilimas gali būti dvigubai didesnis, o toks scenarijus veikiausiai būtų katastrofinis.  

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų