REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

2014 m. gruodžio mėn. Vilniaus Apygardos teismas atmetė UAB ,,Vilniaus viešasis transportas“ apeliaciją ir be pakeitimų paliko galioti pirmosios instancijos teismo Sprendimą, pagal kurį 14 įmonėje dirbantiems darbuotojams priteista išmokėti papildomas išmokas, darbo užmokesčio indeksaciją, delspinigius ir t.t.

REKLAMA
REKLAMA

Tokiu būdu UAB ,,Vilniaus viešasis transportas“ administracijos bandymai sutrukdyti darbuotojams – Viešojo transporto nepriklausomos profesinės sąjungos nariams gauti savo sąžiningai uždirbtus pinigus patyrė fiasko. Pirmiesiems 14 įmonės darbuotojams jau buvo išmokėta viskas, ką per šiuos metus buvo skolinga įmonė. Bendra šiems asmenims priteista suma sudaro daugiau kaip 35 tūkst. eurų (arba daugiau kaip 120 tūkst. litų). Teismo nutarties dar laukia kiti profsąjungos nariai (36 asmenys), kurie 2014 m. pradžioje teismui yra patiekę ieškinį ir Viešojo transporto nepriklausomos profsąjungos pagalba galės prisiteisti savo pinigus.

REKLAMA

Viešojo transporto nepriklausoma darbuotojų profesinė sąjunga planuoja ir toliau savo nariams teikti pagalbą siekiant iš UAB ,,Vilniaus viešasis transportas“ prisiteisti skolas. Eilinė darbuotojų-profsąjungos narių grupė (83 asmenys) jau artimiausiu metu planuoja inicijuoti darbo ginčą.

Preliminariai reikalavimų suma viršytų 300 000 eurų (1 035 000 litų). Pagal profsąjungos skaičiavimą, UAB ,,Vilniaus viešasis transportas“ skolos darbuotojams praėjusių metų pradžioje sudarė daugiau kaip 5,8 mln. eurų (20 mln. litų). Po 2011 m. lapkričio 15 d. lygiaverčio UAB ,,Vilniaus troleibusai“ ir UAB ,,Vilniaus autobusai“ sujungimo į vieną įmonę UAB ,,Vilniaus viešasis transportas“ buvusių įmonių kolektyvai dar gyveno pagal savo Kolektyvines sutartis, kol 2014 m. gegužės 13 d. buvo priimta vienintelė UAB ,,Vilniaus viešasis transportas“ kolektyvinė sutartis.

Kolektyvinėje sutartyje numatytų įsipareigojimų darbuotojams nevykdymas jau tapo negera tradicija. Darbo užmokestį, nors dažnai ir pavėluotai mokamas. Tačiau papildomos išmokos, kurias įmonės darbuotojams administracija turėjo išmokėti pagal susitarimus: darbo užmokesčio indeksacija pagal oficialų infliacijos dydį ir išmokos už parduotus vienkartinius važiavimo bilietus (vairuotojams) išmokėtos nebuvo – skolos nuolat kaupėsi. Žmonių kantrybė baigėsi 2013 metų pabaigoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų