REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Europos Sąjunga sankcijas Rusijai pratęsė iki rugsėjo

Bus plečiamas „juodasis sąrašas“

Europos Sąjunga (ES) pratęsė sankcijas Rusijai iki rugsėjo, taip pat bus plečiamas į Europos erdvę neįleidžiamų asmenų „juodasis sąrašas“.

REKLAMA
REKLAMA

Tokį sprendimą ketvirtadienį Briuselyje neeiliniame posėdyje priėmė Europos Sąjungos (ES) Užsienio reikalų taryba, BNS patvirtino Lietuvos užsienio reikalų ministras Linas Linkevičius.

REKLAMA

„Pagrindiniai sprendimai - kad tęstume spaudimą Rusijai, sutarėme pratęsti tą paketą sankcijų, kuris baigtų galioti kovo mėnesį, nes po metų, žinome, turi būti peržiūra, tai tas sprendimas jau šią dieną priimtas. Taip pat priėmėme sprendimą jau šiandieną, kad bus papildytas sąrašas asmenų, kuriems ribojamas įvažiavimas į Šengeno zoną, pats konkretus sąrašas gims per savaitę ir bus priimtas sprendimas, bet jau iandien mes sutarėme, kad jis bus platesnis ir įtrauks daugiau asmenų“, - telefonu iš Briuselio sakė ministras.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak L.Linkevičiaus, taip pat bus ruošiamos dar platesnės sankcijos Rusijai, kurios būtų patvirtinos blogėjant situacijai Ukrainoje. “Taip pat priėmėm domėn, kad toliau vyks darbas, ir Europos Komisijoje, ir išorės veiksmų tarnyboje bus rengiamos visos reikalingos priemonės, tame tarpe ir sektorinės sankcijos galimiems sprendimams, ir jei situacija, kaip, deja, matome, tokia pačia kryptimi vystysis, tie sprendimai taip pat bus daromi, bet šiandien jų dar nėra“, - sakė L.Linkevičius.

ES užsienio reikalų ministrai ketvirtadienį Briuselyje susirinko į neeilinį posėdį, reaguojant į blogėjančią situaciją Rytų Ukrainoje po Donecko oro uosto sunaikinimo ir Mariupolio miesto apšaudymo, pareikalavusio 30 civilių aukų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susitikimo išvakarėse naujienų agentūra „Reuters“ pranešė, kad ministrai turėtų paskelbti, jog pratęsiamos pernai kovą paskelbtos sankcijos, išplečiamas „juodasis sąrašas“ asmenų, kuriems draudžiama atvykti į ES ir kurių turtas įšaldomas. Ministrai taip pat turėtų įpareigoti ES institucijas parengti naujas sankcijas, bet dėl jų ketinama nuspręsti vasario mėnesį.

ES Maskvai sankcijas įvedė po to, kai Rusija pernai kovo mėnesį aneksavo Ukrainos Krymo pusiasalį, ir reikšmingai jas sugriežtino, kai liepos mėnesį Rytų Ukrainoje buvo numuštas „Malaysia Airlines“ reisu MH17 skridęs keleivinis lėktuvas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų