REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltarusija išsaugos partnerystę su Rusija, bet taip pat plėtos savo santykius su Vakarais, ketvirtadienį pareiškė Baltarusijos prezidentas Aleksandras Lukašenka.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes nė per žingsnį nenutolome nuo daugiavektorinės strategijos savo užsienio politikoje. Taip, rytuose gyvena mūsų artimi giminaičiai. Bet vakaruose – Lenkija, Lietuva – kažkada su jomis buvome viena valstybė, tai – istorija. Ką padarysi, kad šiandien Vakarai – aukščiausiai technologiški? Šiandien su Vakarais siekia bendradarbiauti visi, to nori net Rusija. Tai ar galima mums priekaištauti už tai, kad norime ramiai gyventi su Vakarais?“ – A.Lukašenka sakė spaudos konferencijoje.

REKLAMA

Pasak prezidento, Baltarusijos užsienio politiką lemia jos geopolitinė padėtis.

„Viena pagrindinių konflikto ir dalies Ukrainos teritorijos netekimo priežasčių yra tuščiagalviška geopolitinė politika. Tai ko gi mums šiauštis? Jeigu pradėsime badytis ragais ir kovoti su savo kaimynais, taikos nebus. To pavyzdys – Ukraina“, – kalbėjo A.Lukašenka.

Baltarusija niekada neišsižadėjo savo įsipareigojimų Sąjungai, kurioje yra ir Rusija, sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Rusų tauta ir Rusija man yra šventas dalykas. Tačiau ir Vakaruose dabar priešų nematau. Todėl tegu negalvoja, kad norėdami kam nors įtikti mes kariausime su Vakarais. Gali būti, kad dar ir Rusijai teks pasinaudoti šia normalia Baltarusijos padėtimi, normalizuojant tam tikrus procesus“, – kalbėjo A.Lukašenka.

Baltarusijos vadovas pabrėžė niekada nemėginęs žaisti su Europos Sąjunga.

„Pateikite faktų, kad aš žaidžiau su Vakarais. Mes niekada nežaidėme su Vakaras, niekada neklūpėjome ant kelių, ir tokia yra mano pozicija. Lukašenkos Vakaruose niekada nemylės“, – pareiškė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kai kas nori, kad mus prispaustų, prismaugtų, kad mes klauptumėmės ant kelių. Ir kaip ne keista, bet pastaruoju metu mes tai girdime iš Rusijos“, – pastebėjo prezidentas.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų