REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo pernai rugpjūčio mėnesio Lietuvos darbo biržos įgyvendinamas projektas „Ilgalaikių bedarbių įdarbinimo rėmimas“ jau padėjo įsidarbinti 1,8 tūkst.. Tarp projekto dalyvių – nemažai ir jaunesnių nei 29 metų žmonių.

REKLAMA
REKLAMA

Populiariausia nauja profesija – vairuotojas

Svarbiausias projekto „Ilgalaikių bedarbių įdarbinimo rėmimas“ tikslas – padėti ilgalaikiams bedarbiams ir ilgą laiką nedirbusiems asmenims integruotis į darbo rinką ir joje išsilaikyti. Ilgalaikiais bedarbiais laikomi jaunesni nei 25 metų žmonės, kurie nedirba ilgiau nei 6 mėnesius, ir vyresni nei 25 metų asmenys, kurie darbo negali rasti ilgiau nei vienerius metus. Darbo biržos statistika rodo, kad į šią kategoriją patenka beveik kas trečias registruotas bedarbis.

REKLAMA

Siekiant padėti tokiems žmonėms, projekto metu jiems sudaromos galimybės įgyti paklausias profesijas, pradėti savarankišką veiklą ir įgyti naujas kompetencijas. Šiuo metu naujas specialybes turi jau 845 projekto dalyviai.

Iš pasiūlytų profesinio rengimo programų dažniausiai buvo renkamasi mokytis C ir CE, D kategorijų transporto priemonių vairuotojo, motorinių transporto priemonių kroviniams vežti vairuotojų, virėjo ir pardavėjo, plataus profilio kirpėjo ir apdailininko, siuvėjo – operatoriaus bei manikiūrininko amatų.

REKLAMA
REKLAMA

Skatina ir darbdavius

Kita projekto priemonė, skirta ilgalaikių bedarbių integravimui į darbo rinką – tai įdarbinimas subsidijuojant. Darbdaviams, įdarbinusiems pas save ilgalaikius bedarbius, iš dalies kompensuojamos darbo užmokesčio išlaidos. Tokiu būdu buvo įdarbinti 733 ilgalaikiai bedarbiai, dalyvavę projekte.

Daugiausiai projekto dalyvių priėmė įmonės, dirbančios apdirbamosios gamybos, didmeninės ir mažmeninės prekybos, variklinių transporto priemonių ir motociklų remonto, žemės ūkio, miškininkystės ir žuvininkystės srityse. Pastebima, kad ilgalaikius bedarbius mielai samdo ir ūkininkai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tęsis ilgau nei 2 metus

Sėkmingai prasidėjęs projektas „Ilgalaikių bedarbių įdarbinimo rėmimas“ tęsis dar 30 mėnesių. Per šį laiką planuojama padėti 10, 8 tūkst. ilgalaikių bedarbių. Tarp projekto priemonių – ne tik galimybės įgyti naują profesiją ir darbas subsidijuojant, bet ir darbo įgūdžių konkrečiose darbo vietose tobulinimas bei specialios judumo skatinimo priemonės, skirtos kaimo vietovių gyventojams.

Projektas finansuojamas iš Europos socialinio fondo lėšų.

Parengta pagal Lietuvos darbo biržos informaciją.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų