REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau šį savaitgalį Utenos apylinkes užplūs gerų emocijų pasiilgę žiūrovai – čia startuos devintasis „Halls Winter Rally“ festivalis. Regione prasidėjo intensyvūs paruošiamieji saugos darbai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Per 50 kilometrų „STOP“ juostos, per 400 apsaugos darbuotojų, per 100 specialiųjų tarnybų darbuotojų, būrys savanorių, tūkstančiai švilpukų, atšvaitų, tvorelių ir panašios įrangos keliauja į greičio ruožus tam, kad užtikrintų saugią aplinką ralio stebėtojams – tai tarsi mini miesto infrastruktūra, specialiai sukuriama lenktynių savaitgaliui, paženklintam šūkiu „Mes už saugų kelią!“

REKLAMA

Greičio ruožuose šviesoforus atstos varžybų personalas, švilpukais įspėsiantis apie veiksmą trasoje. Specialiųjų tarnybų darbuotojai užtikrins kokybišką ir operatyvų reagavimą, jei žiūrovų apgulta lenktynių trasa pasirodytų esanti per siaura. Ralyje dažniau nei kasdieniuose keliuose, gali įvykti netikėtų situacijų, kuomet dideliu greičiu skriejantys automobiliai nukrypsta nuo numatyto kurso. Dėl to pavojingas varžybų vietas pridengs „STOP“ juosta, atstosianti įprastus saugos atitvarus gatvėse.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto, skirtingai nei mieste, ralio atitvarai negali visapusiškai apsaugoti besislepiančių už jų, tad labai svarbu, jog žiemos festivalio svečiai suprastų, kad „STOP“ juosta paženklinti plotai toli gražu nėra geriausia vieta stebėti lenktynes – tai išsigelbėjimo keliai iš važiavimo trajektorijos išlėkusiems dalyviams. Taigi stovėti arti jų – nevalia. Norint išvengti tokių sankirtų, varžybų „policija“ – teisėjai – imsis visų įmanomų priemonių, kad išsaugotų harmoniją tarp žiūrovams ir dalyviams skirtų plotų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kasmet sukuriama infrastruktūra yra būtina norint išvengti nemalonumų, tad profesionalus specialiųjų tarnybų darbas tampa neišvengiama pagalba ralio organizatoriams. Visus oficialius lenktynių asmenis, teisėjus, stebėtojus, saugos komisarus vežios „Subaru“ automobiliai. Jau devintus metus rengiamas „Halls Winter Rally“ festivalis gali didžiuotis turėdamas būrį draugų, kurie šiame savaitgalio šurmulyje vienas kitą supranta iš pusės žodžio.

„Džiugu prisidėti prie automobilių sporto puoselėjimo ir tradicijų kūrimo Utenos krašte, tačiau tam, kad tai būtų tikra šventė, būtinas visų mūsų supratingumas, pagarba vieni kitiems ir svarbiausia – saugumas. Automobilių sportas - vienas pavojingiausių. Nesilaikant saugumo reikalavimų, deja, kartais įvyksta skaudžių nelaimių. Todėl dar kartą raginu visus žiūrovus bei dalyvius būti supratingais ir atsargiais, laikytis saugumo reikalavimų, klausyti už varžybas atsakingų darbuotojų perspėjimų, policijos pareigūnų nurodymų, laikytis įspėjamųjų ženklų. Tik tada turėsime tikrą, gražią, tradicijas įgavusią žiemos šventę“ – sako Utenos apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Vaidotas Žilys.

Tik dėka tokių bendradarbiavimo tradicijų ralio žiūrovai gali būti ramūs – jų geras laikas yra saugomas profesionalų ir mažasis ralio miestas yra saugus, kol patys jo piliečiai laikysis sutartų taisyklių bei rūpinsis savo ir aplinkinių saugumu. Taip pat verta prisiminti, kad su lenktynių finišu saugaus elgesio svarba niekur nedingsta. Net ir kasdieniuose keliuose eismo prižiūrėtojai gali tik pagelbėti užtikrinant darnų transporto ir pėsčiųjų srautą, tačiau kiekvieno iš mūsų elgesys lemia, kad gatvėje keliaudami mieste ar už jo ribų visuomet jaustumėmės saugūs.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų