REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po metų pertraukos į Lietuvos ralio trasas grįžta Martynas Samuitis ir Ramūnas Šaučikovas. Praėjusio sezono Latvijos ralio čempionato R5 klasės vicečempionų, „Wellman Rally Team“ komandos lenktynininkų 2015 metų prioritetinė programos dalis – Lietuvos automobilio ralio čempionatas. Pernai išbandęs jėgas tarptautinėje arenoje, šį sezoną tandemas važiuos Lietuvos čempionato įskaitoje, o tikslas – pasiruošti 2016 metų Europos čempionatui.

REKLAMA
REKLAMA

„Praėjusiais metais labai daug dėmesio bei pajėgumų skyrėme pasaulinio lygio varžyboms. Dalyvavome Europos ralio čempionato „Production Cup“ įskaitoje, Latvijos ir Šiaurės Europos zonos čempionatuose. Norėjome susipažinti su čempionatų virtuve, išbandyti savo jėgas su greičiausiais Europos lenktynininkais, įsivertinti savo ekipažo galimybes tarptautinėje arenoje. Gavome išties didelį bagažą žinių, pamatėme savo galimybes ir šių metų pagrindinis siekis – susirinkti mums svarbius kilometrus bei tinkamai pasiruošti 2016 metų Europos ralio čempionato sezonui“, – apie šių metų tikslus kalbėjo „Wellman Rally team“ komandos šturmanas R. Šaučikovas.

REKLAMA

Pirmasis ekipažo startas bus jau šį savaitgalį Utenoje vyksiančiame Lietuvos automobilių ralio čempionato pirmajame etape „Halls Wnter Rally“. Kaunietis Martynas Samuitis kartu su šturmanu R. Šaučikovu važiuos „Mitsubishi Lancer Evolution X“. Pasak „Wellman Rally team“ komandos lenktynininko M. Samuičio, pasiruošimą naujajam sezonui ir žiemos raliui ekipažas pradėjo tik iškritus pirmam sniegui ir pašalus.

„Šiam sezonui ruošiamės labai intensyviai. Daug dėmesio skyrėme stenogramos užrašymui, įnešėme naujų jos patobulinimų. Taip pat nemažai pravažiavome kilometrų treniruočių režimu tinkamai paruoštu automobiliu, užsidėję padangas su sportiniais dygliais. Tikimės, kad ir rezultatas bus atitinkamas bendroje „Halls Winter Rally“ lentelėje“, – pasakojo ekipažo pilotas.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso ekipažas jau nuvažiavo 800 kilometrus treniruočių režimu, o prieš pat žiemos ralį planuoja įveikti dar apie 100 kilometrų. Žiemos mėnesiais vien tik stenogramos surašymo tobulinimui M. Samuitis ir R. Šaučikovas skyrė apie 600 kilometrus.

Pasak R. Šaučikovo, nors šis sezonas jam ir M. Samuičiui Lietuvos ralio čempionate gali būti traktuojamas daugiau kaip pasiruošimas prieš Europos ralio varžybas, tačiau šeštus metus kartu važiuosiantis tandemas žada pakovoti ir dėl čempionų vardų. „Po metų pertraukos Lietuvos automobilio ralio čempionate tikrai važiuosime maksimaliu mums tempu, kovosime dėl aukščiausių vietų, kurias galime pasiekti. O žiemos ralyje norėtųsi bent jau iškovoti 2014 metais pasiektą rezultatą, kuomet ekipažas bendroje lenktynininkų rikiuotėje užėmė trečią poziciją“, – sakė M. Samuičiui raliuose talkinantis šturmanas R. Šaučikovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų