REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Geriausią Lietuvos sportininkę treniruojantis Jonas Ruddas pastebi: „Kovą Rūtai sueis 18 ir tai reiškia, kad dirbame nebe su mergaite, o su moterimi”.

Geriausią Lietuvos sportininkę treniruojantis Jonas Ruddas pastebi: „Kovą Rūtai sueis 18 ir tai reiškia, kad dirbame nebe su mergaite, o su moterimi”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Olimpinė, pasaulio ir Europos čempionė Rūta Meilutytė nedalyvavo Lietuvos sporto apdovanojimų iškilmėse Vilniuje. Jai skirtą Metų sportininkės prizą atsiėmė plaukikės tėvas Saulius Meilutis. O didžiausia mūsų šalies sporto viltis tuo metu jau buvo treniruočiųb stovykloje Kanarų salose.

REKLAMA

Šį sezoną R.Meilutytei sverbiausias startas bus pasaulio čempionatas Rusijoje. plymouthherald.co.uk kalbėjosi apie R.Meilutytę su jos treneriu J.Ruddu. Pasak šio specialisto, lietuvė yra pasirengusi dar didesnėms pergalėms. Plimuto "Leander" klube R.Meilutytę treniruojantis britas, 17-metė jo auklėtinė yra pajėgi pagerinti dar daugiau pasaulio rekordų. Praėjusiais metais R.Meilutytė laimėjo aukso medalius 50 m ir 100 m plaukimo krūtine rungtyse jaunimo olimpinėse žaidynėse Kinijoje bei 50 m plaukimo krūtine rungtyje Europos čempionate Berlyne, taip papildydama savo medalių kolekciją joje dar nebuvusiais apdovanojimais. Pasaulio čempionate trumpajame baseine paauglė Lietuvai iškovojo aukso bei sidabro medalius, pagerino du čempionato rekordus ir tik per šimtąją dalį sekundės atsiliko nuo pasaulio rekordo 50 m plaukimo krūtine rungtyje.

REKLAMA
REKLAMA

„Pastarieji metai jai buvo puikūs: ji stipresnė, vyresnė ir labiau užsidegusi. Viso to trūko, kai jai buvo 15-16 metų. Pradėjusi treniruotis su fizinio parengimo treneriu Parisu Payne'u, Rūta žengė didžiulį žingsnį į priekį. Be to, kovą Rūtai sueis 18 ir tai reiškia, kad dirbame nebe su mergaite, o su moterimi”, - kalbėjo J.Ruddas.

Pasak trenerio, praėjusiais metais nebuvo nei vieno aukščiausio lygio čempionato, dėl kurio reikėtų jaudintis: „Tiesa, buvo Europos čempionatas, bet jis ne toks reikšmingas.”

J.Ruddas atkreipė dėmesį ir į dalykus, vykusius ne baseine: „Pernai Rūta laikė GCSE (bendrojo vidurinio išsilavinimo) egzaminus anglų kalba, kuri jai nėra gimtoji. Taip pat ji patyrė kelias traumas, dėl kurių šiek tiek nusiminė. „Nors Rūta ir teigė, kad jai nepatinka mokykla, ji išlaikė visus egzaminus, įskaitant ir anglų kalbos. Vykstant visiems šitiems įvykiams, ji dar ir laimėjo daug medalių. Dabar jos gyvenimas yra toks, koks jai patinka: ji mokosi A lygiu ir gauna visą reikalingą paramą iš Plimuto koledžo.” Patyręs specialistas apibūdino šių metų pasaulio čempionatą, vasarą vyksiantį Kazanėje (Rusija), kaip antrą pagal svarbumą po olimpinių žaidynių. „Šią vasarą mes dalyvausime pasaulio čempionate, o olimpinės žaidynės Rio de Žaneire artėja nežmonišku greičiu. Viskas prasidės labai greitai", - teigė J.Ruddas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų