REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pristatydami „Windows 10“ kompanijos „Microsoft“ atstovai skyrė keletą minučių operacinės sistemos „Windows 10“ galimybėms žaidimuose, o taip pat naujos kartos API „DirectX 12“. Tiesa, tuomet nebuvo pasakyta, kam bus prieinamas „DirectX 12“, todėl šį klausimą žurnalistams teko aiškintis papildomai.

REKLAMA
REKLAMA

Pasirodo, kad naujasis API bus prieinamas tik „Windows 10“ sistemoms, o į ankstesnes „Microsoft“ platformas nepateks. Tokiu būdu, „Windows 7“ ir „Windows 8“/8.1 sistemų savininkams teks ir toliau naudotis „DirectX 11“ galimybėmis.

REKLAMA

Ekspertų teigimu, toks „Microsoft“ sprendimas neturėtų stebinti, kadangi taip daroma kiekviena kartą, kai pasirodo naujos operacinių sistemų ir „DirectX“ versijos.

Kadangi pirmuosius metus „Windows 10“ bus platinama kaip nemokamas atnaujinimas sistemoms „Windows 7“/8/8.1, vargu ar kūrėjai ryšis „DirectX 12“ perkėlimui į senesnes sistemas.

Praėjusiais metais jau buvo kalbama, jog kai kurios naujojo API galimybės reikalaus naujos kartos vaizdo plokščių. „nVidia Maxwell“ grafiniai adapteriai jau palaiko „DirectX 12“, to paties laukiama ir iš naujų „AMD Radeon 300 Series“ vaizdo plokščių, kurios turi pasirodyti šių metų pirmoje pusėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų