REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) ir kanalo „NTV Mir Lithuania“ atstovai nesutaria dėl Lietuvos įstatymų taikymo.

 Lietuvos radijo ir televizijos komisija (LRTK) ir kanalo „NTV Mir Lithuania“ atstovai nesutaria dėl Lietuvos įstatymų taikymo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Po pirmadienį vykusio susitikimo, kuris buvo skirtas kanale „NTV Mir Lithuania“ pasitaikantiems žurnalistinės etikos pažeidimams aptarti, LRTK pirmininkas Edmundas Vaitekūnas sakė, kad kanalo atstovai „nesuprato, apie ką kalbama, tačiau ateityje žada spręsti kylančias problemas“.

REKLAMA

„Paaiškinome, parodėme kai kurias išvadas ir susidarė tokia nuomonė, kad jie nemano, jog ekspertų ir mūsų institucijų, ir mūsų komisijos išvados (yra teisingos – BNS), bet, kaip jie minėjo, jie ateityje atkreips dėmesį, kad tos programos būtų kokios nors kitokios. Mano supratimu, jeigu nesupranti, apie ką kalba, tai kaip tą situaciją galima taisyti?“ – pirmadienį žurnalistams po LRTK ir kanalą „NTV Mir Lithuania“ valdančios bendrovės „Baltic Media Alliance Ltd“ atstovų susitikimo sakė komisijos pirmininkas E. Vaitekūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, komisija „toliau dirba, stebi, o nustačiusi pažeidimų reaguos pagal komisijos kompetenciją“.

„Baltic Media Alliance Ltd“ atstovas Antonas Blinovas sakė, kad su komisija nesutariama, ar Didžiosios Britanijos jurisdikcijai priklausantis kanalas turėtų laikytis Lietuvos įstatymų.

„Manau, pagrindinė sritis, kur mūsų nuomonės skiriasi, – kad Didžiosios Britanijos bendrovė, vykdanti tų kanalų transliaciją Lietuvos teritorijoje, vadovaujasi Didžiosios Britanijos žiniasklaidos įstatymais, kurie yra dalis Europos Sąjungos žiniasklaidos įstatymų“, – sakė A. Blinovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Komisija dėl kažkokių priežasčių – sprendžiant kai kuriuos klausimus – yra linkusi vadovautis Lietuvos įstatymais. Mūsų uždavinys – rasti tiltą tarp šių abiejų požiūrių, abiejų teisinių traktuočių, aiškinantis dėl ginčijamų laidų. Manau, kad mums tai pavyks. Šis susitikimas yra įžanga“, – kalbėjo jis.

LRTK teigimu, lapkričio 23 dieną transliuotoje laidoje „Šiandien. Galutinė programa“ apie Ukrainą buvo nesilaikoma žurnalistinio darbo objektyvumo principų, pateikiamas vienašališkas požiūris, įrodymais nepagrįsta informacija, sąmoningai konstruojamas šališkas situacijos kontekstas bei vertinimai, skleidžiamas propagandinis turinys.

REKLAMA

„Baltic Media Alliance Ltd“ taip pat priklauso kanalas „Ren TV Baltic“, kurio ne Europos Sąjungoje parengtų laidų transliacijas sausio viduryje leido sustabdyti Vilniaus apygardos administracinis teismas.

Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo neleidžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų