REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dar visai neseniai prasidėjęs ir milžiniško susidomėjimo sulaukęs „muay thai“ (tailandietiško bokso) bumas tęsiasi! Praeitais metais įvykę BESTFIGHT ir BIGFIGHT turnyrai šiemet įgauna POWERFIGHT vardą. Kritikams kandžiai spėliojant, kas lemia tokį staigų publikos susidomėjimą „muay thai“ augimu, šios sporto šakos puoselėtojai pateikia vis daugiau staigmenų.

REKLAMA
REKLAMA

Organizuojamos ne tik pirmosios POWERFIGHT turnyro kovos, kurios startuoja jau sausio 31 d. Kauno Žalgirio arenoje, tačiau numatomas ir visas metinis ciklas, žadantis „muay thai“ aistruoliams neišdildomus įspūdžius ir kraują stingdančių kovų maratoną. Renginio organizatoriai numato, kad neprognozuojamu greičiu plintantis „muay thai“ virusas neleis atsikvėpti nei sekundei ir žiūrovų pageidavimu tokios kovos taps kasmėnesine tradicija.

REKLAMA

Skirtingų socialinių grupių įsitraukimas į šį sportinį judėjimą jau dabar vadinamas fenomenu. Į „muay thai“ mylėtojų gretas stoja ne tik šį sportą pradėjusios propaguoti moterys, nuo mažens atvedami sportuoti vaikai, bet ir vieni garsiausiųjų Lietuvos politikos bei prekybos verslo sektorių atstovai. Naujausiomis žiniomis, partneriais tampa net ir teisines paslaugas teikiančios kompanijos bei kitos garbingos ir oficialios struktūros. Renginį pristato ne tik ošiančias minias į savo grandiozinius koncertus pritraukiantis Egidijus Dragūnas (SEL), bet ir populiariausi Lietuvos brandai, tokie kaip „Power Hit Radio“, TV3 ar TV6.

REKLAMA
REKLAMA

Kol vieni spėlioja Muaythai plėtros ir populiarumo priežastis, Lietuvos K-1 federacijos prezidentas, Lietuvos dvikovų legenda tapęs Romualdas Navickas nei kiek nesistebi „muay thai“ sėkme. „Rytų dvikovos visame pasaulyje propaguojamos jau nuo senų senovės. Džiaugiuosi matydamas, kad Lietuva taip pat subrendo dvikovų sportui ir pajautė šio judėjimo svarbą“, – su džiaugsmu kalbėjo R. Navickas.

Rytų dvikovų turnyre susijungia skirtingas kovos rūšis kultivuojantys sportininkai. Pagal „muay thai“, MMA ir K1 taisykles kovojantys garsiausi Lietuvos talentai ruošiasi nustebinti ne tik kvapą gniaužiančiu ir adrenalino kiekį kraujyje pumpuojančiu reginiu, tačiau ir specialiais ritualiniais šokiais, vadinamais „ram muay wai kru“, kurie pasak vyriausiojo trenerio Mariaus Misiūno yra ne tik pagarbos savo mokytojams parodymas, bet ir psichologinis susitelkimas kovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kaip parodė praeitų metų rezultatai, Lietuvos kovotojai drąsiai gali vadinti save profesionalais. Skinamos pergalės bei laurai tarptautiniuose turnyruose ir medalių gausa Europos „muay thai“ čempionate – tik pradžia. Sportininkų ryžtas, nuoseklus darbas ir užsibrėžti tikslai kelia „muay thai“ į naują lygmenį, kuriame kelio pabaigos nenusimato. Užkulisiuose kalbama, kad tokiu progresu judantis „muay thai“ populiarumas ilgainiui, kaip ir visame pasaulyje, turėtų prilygti net tokioms tradicinėms sporto šakoms kaip krepšinis ar futbolas.

REKLAMA

Renginys žada net dešimt kraują stingdančių kovų ir galingą energijos užtaisą žiūrovams. Beribės galimybės vidutinio ir sunkaus svorio sportininkams: garsiausių Lietuvos „muay thai“ atstovų laukas akcentuoja greitį ir techniką prieš dydį ir jėgą. Ringe prieš Baltarusijos „muay thai“ čempionus pirštines surems Pasaulio „muay thai“ čempionas Deividas Danyla ir vienas profesionaliausių „muay thai“ sportininkų – Vaidas Valančius.

„Vienas mažas apsirikimas kovotojui puolant ar ginantis gali baigtis nokautu, kas šiose kovose nutinka labai dažnai“ – pabrėžia Lietuvos „muay thai“ sąjungos generalinis sekretorius Nerijus Lukšas.

POWERFIGHT turnyrų tikslas – išaiškinti kurie Lietuvos dvikovų sporto atstovai verčiausi stoti į didžiosios arenos ringą ir susigrumti su garsiausiais pasaulio sportininkais. Norėdami nepraleisti nei vienos kraują stingdančių kovų akimirkos ir visą renginių ciklą stebėti nuo pat pradžių, „muay thai“ mylėtojai maloniai kviečiami į sausio 31 d. Kauno Žalgirio arenoje vyksiantį POWERFIGHT startą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų