REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kur negalioja bankų mokėjimo kortelės

Žinių radijas

Nors kasmet vis daugiau lietuvių perka internetinėse parduotuvės, tačiau daugelyje tokių Lietuvos parduotuvių negalima atsiskaityti bankų mokėjimo kortelėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Click2Sell“ Egidijus Andreika „Žinių radijo“ laidoje „Tinklas“ aiškino, kad toks nepatogus susiformavo ne dėl techninių sprendimų trūkumo, o dėl Lietuvos komercinių bankų nenoro rinkti mokėjimus kortelėmis:

REKLAMA

„Problema ta, kad Lietuvoje bankai įsivedė vadinamąjį Bank link atsiskaitymo būdą. Pirkėjas yra nukreipiamas į banko puslapį, įveda savo prisijungimo kodus ir sumoka tiesiai iš banko sąskaitos. Taip tuos pinigus gauna parduotuvė. Būtent dėl to ir buvo stabdomas atsiskaitymas kortelėmis internetu. O štai Latvijoje kortelėmis galima parduotuvėse atsiskaityti gal jau 10 metų. Lietuvoje tokios galimybės nebuvo dar ir todėl, kad bankams, kurių klientai naudojosi Bank link sistema, neapsimokėjo užsiimti tomis kortelėmis“.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, E. Andreika pripažįsta, kad atsiskaityti debetine ar kreditine mokėjimo kortele nėra galimybių ne tik dėl komercinių bankų kaltės. Pačioms parduotuvėms iki šiol nebuvo priimtini kaštai, susiję su transakcijomis. Tad kada ir lietuviškose interneto parduotuvėse bus galima atsiskaityti mokėjimo kortelėmis?

„Tai priklausys nuo to, ar tokio atsiskaitymo reikalaus pirkėjai. Jie buvo pripratę prie senų, įprastų apmokėjimo būdų. Galima manyti, kad po kelerių metų visos elektroninės parduotuvės, kurios galvos apie savo verslo perspektyvą ne tik Lietuvoje, bet ir Europos Sąjungoje, būtinai turės taikyti tokį apmokėjimo būdą. Tai populiariausias atsiskaitymo būdas. Vakarų Europos šalyse žmonės, pirkdami elektroninėse parduotuvėse, naudoja tik korteles“,- sakė E. Andreika.

Laida „Tinklas“ transliuojama pirmadieniais 7.45 val., kartojama 14.50 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų