REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjo dalyvių registracija į trečius metus organizuojamą tarptautinį Trakų pusmaratonį. Bėgimo tradicijas senojoje Lietuvos sostinėje atgaivinusio renginio organizatoriai prieš metus dalyviams pristatė naują – greitesnę ir įdomesnę trasą. Besimėgaudami įspūdingu miesto kraštovaizdžiu, varžytis įvairiose Trakų pusmaratonio rungtyse bėgimo profesionalai ir mėgėjai galės šių metų gegužės 10 d., sekmadienį, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Tradiciniu tapęs Trakų pusmaratonis, įprastai pradedantis didžiųjų vasaros bėgimų sezoną, 2014 metais pritraukė beveik 2000 Lietuvos ir užsienio sportininkų bei bėgimo entuziastų, o renginyje dalyvavo kone visas Lietuvos bėgimo olimpas. Pusės maratono distanciją išbandė olimpietės Živilė Balčiūnaitė ir Rasa Drazdauskaitė, 10,5 km nuotolyje varžėsi Remalda Kergytė ir Vaida Žūsinaitė, vyrus atstovavo Lietuvos bėgimo lyderiai Valdas Dopolskas, Justinas Beržanskas ir Tomas Venckūnas. Lietuviams konkurenciją sudarė stiprūs užsienio šalių bėgikai iš 15 užsienio šalių, kurių dauguma atvyko iš Lenkijos ar Baltarusijos, tačiau trasą išbandė ir Japonijos bei Naujosios Zelandijos piliečiai.

REKLAMA

„Trakų pusmaratonis miesto gyvenimą pakeitė į gerąją pusę – renginys pritraukia daug svečių iš Lietuvos ir užsienio, žmonės turi galimybę aktyviai ir turiningai praleisti laiką, juo skatinama savanorystė. Nors pernai pati nedalyvavau, bet girdėjau gerų atsiliepimų, puikių įspūdžių, todėl šiemet ir pati planuoju sudalyvauti kurioje nors rungtyje, ir skatinsiu pažįstamus, kolegas, rajono gyventojus prisijungti, nes manau, kad pirmiausia, vietos gyventojai turi palaikyti renginius, vykdomus mūsų krašte“, – kalbėjo Trakų rajono savivaldybės merė Edita Rudelienė.

REKLAMA
REKLAMA

E. Rudelienė užsiminė ir apie renginio metu kylančius keblumus, tačiau tame sako įžvelgianti galimybę kurti tolerantiškesnę bendruomenę: „Atsiranda nepatogumų dėl eismo pačio bėgimo metu, ir, žinoma, tai iššaukia dalies miesto gyventojų ir svečių nepasitenkinimą. Vis tik, tokiu būdu skatinama tolerancija, juo labiau, kad siekiame kurortinio miesto statuso ir norėtųsi, jog mieste, o ypač senamiestyje būtų kuo mažiau transporto, žmonės vaikščiotų pėsčiomis ar važinėtų dviračiais.“

Kaip ir pernai, varžybų dalyviai bėgdami galės mėgautis puikiais vaizdais, kadangi didžioji trasos dalis bus nusidriekusi palei ežerą su nuostabaus grožio Trakų pilies peizažu fone. Įvykus pasikeitimams trasoje, pusmaratonio rungties bėgikai turi įveikti ne keturis ratus kaip anksčiau, o du.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Trakuose pastačius naują tiltą, pasikeitė trasa – ji tapo įdomesnė ir greitesnė bei itin tinkama bėgimo rezultatų gerinimui, naujiems rekordams, ko ir tikimės šiais metais“, – sakė Trakų pusmaratonį organizuojančios asociacijos „Sporto renginiai“ direktorius Evaldas Martinka.

Pasak pernai antrą vietą 10,5 km rungtyje užėmusios V. Žūsinaitės, trasa jai nepasirodė labai lengva: „Buvo nemažai posūkių, kurie kartais išmušdavo iš ritmo. Vis tik, trasa nėra monotoniška, joje nuolat keičiasi vaizdai, todėl bėgimas neprailgo ir greitai atsidūriau prie finišo linijos“, – šypsojosi lengvaatletė.

REKLAMA

„Trakų pusmaratonis pasižymi puikiu organizavimu. Renginyje viskas vyksta sklandžiai – pradedant numerių išdavimu ir baigiant vedėjo pasirinkimu ir varžybų vykdymu. Pridėtinę vertę renginiui suteikia ir graži aplinka, malonūs vaizdai bei švarus oras“, – kalbėjo sportinininkė.

Šiuo metu besiruošianti balandį vyksiančiam maratonui, V. Žūsinaitė kol kas neišsikėlė konkrečių tikslų Trakų pusmaratonyje: „Šiuo metu dar neaišku, kaip pasisuks kiti šio sezono startai. Po maratono nuspręsiu, kurią distanciją bėgsiu Trakuose, išsikelsiu tikslus ir jų sieksiu.“

REKLAMA

Pusės maratono bėgimo organizatoriai į renginį kviečia registruotis jau dabar. Anksčiau užsiregistravusiems taikomas mažesnis dalyvavimo mokestis, taip pat lieka daugiau laiko treniruotis ir tinkamai pasiruošti bėgimui. Išbandyti savo jėgas ir registruotis galima į šias Trakų pusmaratonio distancijas: pusės maratono (21 km), 10,5 km, 5 km ir 1 km bėgimo, taip pat 10,5 km ir 5 km šiaurietiškojo ėjimo rungtis.

Į visas Trakų pusmaratonio rungtis reikalinga išankstinė registracija. Daugiau sužinoti apie renginį bei užsiregistruoti galima interneto svetainėje www.trakupusmaratonis.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų