REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos „Vivus.lt rankinio lygos“ čempionate trečioje vietoje nuo galo esantys Šiaulių „SM Dubysos-Gubernijos“ rankininkai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 29:21 (14:11) nukovė ne bet ką, o Lietuvis vicečempionus – Vilniaus VHC „Šviesa“ atstovus.

REKLAMA
REKLAMA

Šiauliečiai nuo susitikimo pradžios išsiveržė į priekį ir pirmąjį diktavo savo sąlygas – 6:2, 12:8, 14:11.

REKLAMA

43 rungtynių minutę vilniečių ekipos žaidėjas Mindaugas Sukackas išlygino rezultatą – 17:17, tačiau pusiausvyra buvo itin trumpai: netrukus šiauliečiai sužaidė atkarpą 7:0 (24:17) ir nebepaliko vicečempionams jokių vilčių.

Šiaulių komandos gretose išsiskyrė 8 įvarčius įmetęs Gabrielius Virbauskas, po 7 pridėjo Aivaras Budrys (2 iš 7 m) ir Mindaugas Nakvosas.

Vilniaus komandai 7 įvarčius )5 iš 7 m) pelnė Skirmantas Plėta, po 4 – Tomas Bernatavičius ir Mindaugas Sukackas.

REKLAMA
REKLAMA

Tai buvo saldus šiauliečių revanšas už 2014 metų spalio 1 dieną Vilniuje prieš „Šviesą“ patirtą pralaimėjimą – 27:26.

VHC „Šviesa“ su 14 taškų (7 pergalės, 4 pralaimėjimai) turnyro lentelėje užima ketvirtąją vietą, šiauliečiai su 6 taškais (3 pergalės, 8 pralaimėjimai) įsitaisė aštuntojo pozicijoje.

„Dragūnas“ 22 įvarčių skirtumu sutriuškino uteniškius

Lietuvos „Vivus.lt rankinio lygos“ čempionate dar vienas itin rezultatyvias rungtynes sužaidė penkiskart Lietuvos čempionas Klaipėdos „Dragūnas“. Šįkart Artūro Juškėno auklėtiniai Utenoje net 22 įvarčių skirtumu – 43:21 (20:10) sutriuškino vietos HC „Utena“ ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pajūrio atstovai jau dešimtą dvikovos minutę pirmavo 8:2, o dar po tiek pat laiko trūktelėjo į priekį ir 11 įvarčių skirtumu – 16:5.

49 rungtynių minutę komandas skyrė 15 įvarčių – 18:33, tačiau netrukus dragūniečiai įmetė 7 įvarčius be atsako (40:19) ir tiesiog varė į neviltį Utenos rankinio sirgalius.

„Dragūną“ į pergalę vedė po 8 įvarčius įmetę Edvinas Vorobjovas (4 iš 7 m) ir Igoris Kopišinskis, 7 pridėjo Jonas Geryba, 5 – Šarūnas Ugianskis.

Iš Utenos komandos išsiskyrė 9 įvarčius (1 iš 7 m) įmetės Arūnas Urbonas, 4 – Andrius Katinas, 3 – Marius Deveikis.

REKLAMA

Arūnas Urbonas (rezultatyviausias HC „Utena“ žaidėjas): „Visų pirma norėčiau atsiprašyti žiūrovų už tokį kraupų rezultatą. Kai nesumeti tiek laisvų metimų, negalima galvoti net apie garbingą pasipriešinimą, jau net nekalbu apie pergalę.“ Šarūnas Ugianskis (Klaipėdos „Dragūno“ žaidėjas): „Šios rungtynės mums sunkumų nesukėlė, galima sakyti, kad tai buvo lyg lengva treniruotė ir tiek.“

Dragūniečiai pirmąjį tarpusavio susitikimą, vykusį 2014 metų spalio 1 dieną Klaipėdoje, laimėjo dar solidesne persvara – 39:16.

REKLAMA

„Dragūnas“ su 20 taškų (10 pergalių, 1 pralaimėjimas) Lietuvos „Vivus.lt rankinio lygos“ čempionate užima antrąją vietą, uteniškiai su 3 taškais (1 pergalė, 1 lygiosios, 10 pralaimėjimų) žengia priešpaskutiniai – devinti.

Varėnos „Ūla“ palaužė pasvaliečius

Varėnos „Ūlos“ rankininkai Pasvalyje be didesnio vargo rezultatu 27:19 (16:8) nugalėjo vietos „Rankininkas/SM“ atstovus.

Varėniškiai greitai išsiveržė į priekį - 7:3, 15:6.

41 dvikovos minutę pasvaliečiams dar buvo pavykę priartėti iki 5 įvarčių – 13:18, tačiau didesnės intrigos nebuvo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Varėnos komandą į pergalę vedė Laurynas Petrušis, įmetęs 5 įvarčius, Donatas Lesnickas pridėjo 4 įvarčius, po 3 – Arminas Grigėnas (2 iš 7 m), Kęstas Leikauskas ir Šarūnas Krisiulevičius.

Pasvalio gretose išsiskyrė Simas Stankus, įmetęs 6 įvarčius ir Petras Očikas – 3 (2 iš 7 m).

„Ūla“ pasvaliečius šį sezoną įveikė jau antrą kartą. Tą jie buvo padarę ir 2014 metų spalio 1 dieną Varėnoje, kai pergalę šventė rezultatu 28:21.

Varėnos „Ūla“ su 13 taškų (6 pergalės, 1 lygiosios, 4 pralaimėjimai) užima penktąją vietą, pasvaliečiai su 8 taškais (4 pergalės, 8 pralaimėjimai) – septinti.

REKLAMA

LSU aktyviai priešinosi lyderiams

Nė karto šį sezoną nesuklupę ir vienvaldžio lyderio poziciją užsiėmę Alytaus „Almeidos-Stronglaso“ rankininkai Kaune šiek tiek turėjo vargo su lygos autsaideriais – Kauno LSU rankininkais. Alytiškiai kauniečius, šį sezoną dar nepajutusius pergalės skonio, įveikė tik po sėkmingiau sužaisto antrojo kėlinio rezultatu 24:19 (11:7).

9 rungtynių minutę LSU minimalia persvara buvo priekyje – 4:3, tačiau netrukus alytiškiai sužaidė atkarpą 4:1 ir persvėrė rezultatą savo naudai – 7:4.

LSU ekipa (11 pralaimėjimų, 0 pergalių) nuolat buvo besivejančių vaidmenyje, tačiau kovėsi garbingai.

REKLAMA

Alytaus komandą (11 pergalių, 0 pralaimėjimų) į pergalę vedė po 6 įvarčius įmetę Gintautas Adamkevičius ir Aurelijus Sabonis, 5 pridėjo Žygimantas Micevičius.

Iš kauniečių išsiskyrė Saulius Katkevičius, įmetęs 8 įvarčius (1 iš 7 m), Arminas Stankūnas pridėjo 4 (2 iš 7 m), Karolis Grigas – 3 įv.

Pirmąjį šių ekipų tarpusavio susitikimą, vykusį 2014 metų spalio 1 dieną Alytuje, „Almeida-Stronglasas“ laimėjo solidesne persvara - 29:18.

„Granitas-Gaja-Karys“ įsitvirtino trečioje pozicijoje

Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai iškovojo dar du taškus bei vis labiau kvėpuoja lyderiams - Alytaus „Almedos-Stronglaso“ ir Klaipėdos „Dragūno“ rankininkams į nugaras. Granitiečiai savo žiūrovų akivaizdoje rezultatu 31:22 (16:13) nukovė šį sezoną gana pavojingai rungtyniaujančią HC „Vilnius“ ekipą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Iki pirmojo kėlinio vidurio virė gana nuožmi kova, tačiau kauniečiai nuolat 1-2 įvarčiais buvo priekyje. 26 dvikovos minutę aikštės šeimininkai atitrūko 7 įvarčių skirtumu – 16:9, tačiau iki pirmojo kėlinio pabaigos vilniečiai įmetė 4 įvarčius be atsako ir sušvelnino rezultatą – 13:16.

36 rungtynių minutę komandas skyrė tik du įvarčiai – 18:16, tačiau tada granitiečiai ėmė šturmuoti sostinės rankininkų vartus ir greitai atitrūko – 26:17. Vienu metu komandas skyrė ir dviženklė įvarčių persvara – 31:21.

Kaip jau tapo įprasta, kauniečių komandoje lyderio vaidmens ėmėsi ir daugiausiai įvarčių – 7 (1 iš 7 m) - įmetė Vaidas Drevinskas, 6 (1 iš 7 m) pridėjo Mindaugas Urbonas, po 4 – Aurimas Balčiūnas ir Valdas Jarukas.

REKLAMA

HC „Vilnius“ komandai Marius Panavas įmetė 7 (1 iš 7 m), Kostas Plaušinaitis – 5 (2 iš 7 m), Martynas Žala – 3 įv.

Priminsime, kad pirmąjį šio sezono tarpusavio susitikimą taip pat laimėjo kauniečiai, tačiau tąkart Vilniuje dvikova buvo kur kas atkaklesnė – komandas skyrė vos vienas įvartis – 30:29.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų