REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Europos Sąjunga šeštadienį pasmerkė atakas raketomis, kurios strateginiame Ukrainos uostamiestyje nužudė mažiausiai 30 žmonių, bei perspėjo, kad kovų eskalavimas pakenks ES ir Rusijos santykiams.

REKLAMA
REKLAMA

Toks eskalavimas „neišvengiamai ves prie dar didesnio ES ir Rusijos santykių blogėjimo“, sakoma ES užsienio politikos vadovės Federica Mogherini (Federikos Mogerini) pareiškime.

REKLAMA

„Gyvenamieji Mariupolio miesto rajonai šiandien buvo apšaudyti iš separatistų kontroliuojamos teritorijos, žuvo mažiausiai 15 (vėliau minėta 30) civilių, sužeista daug kitų, terorizuoti nekalti gyventojai“, – nurodoma pareiškime.

„Tai vyksta po beatodairiškų išpuolių Donbase per kelias pastarąsias dienas bei skelbimų apie naujus Rusijos remiamų separatistų, kurie atvirai atsisako laikytis paliaubų, puolimus“, – pažymima pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Šeštadienį Aleksandra Zacharčenka, apsišaukėliškos Donecko respublikos lyderis, paskelbė apie Mariupolio puolimo pradžią.

F.Mogherini kreipiasi tiesiai į Rusiją įsikišti ir sustabdyti skerdynes.

„Aš tiesiai raginu Rusiją panaudoti savo didelę įtaką separatistų lyderiams ir nutraukti bet kokio pavidalo karinę, politinę ir finansinę paramą“, – sakoma F.Mogherini pareiškime.

„Tai padėtų išvengti pragaištingų pasekmių visiems. Atsakingieji dėl eskalavimo turi nutraukti savo priešiškus veiksmus ir laikytis savo įsipareigojimų“, – priduriama pareiškime.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų