REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) aiškinsis, ar padaryta politinės reklamos pažeidimų parduotuvėse savivaldos rinkimų kampanijos metu pasirodžius alui su šūkiu „Už Lietuvą, vyrai!“.

REKLAMA
REKLAMA

„Šiandien gavome skundą, aiškinsimės“, – penktadienį BNS sakė VRK vadovas Zenonas Vaigauskas. Įstatymas numato, kad politinė reklama privalo būti pažymėta, taip pat ji turi būti apmokama iš specialios rinkimų sąskaitos.

REKLAMA

Skundą VRK gavo dėl alaus, kurio butelio etiketė – su šūkiu, tradiciškai vartojamu „Tvarkos ir teisingumo“ kandidato į sostinės merus Petro Gražulio. Savo vienmandatėje apygardoje Gargžduose jis yra dalijęs dovanėles su tokiu šūkiu ne kampanijos metu.

Pats „Tvarkos ir teisingumo“ kandidatas tvirtina asmeniškai su alumi neturintis nieko bendro – tokios etiketės bei alaus partijos teigia neužsakęs, už ją nemokėjęs, tad ir politinės reklamos pažeidimo nematantis.

REKLAMA
REKLAMA

„Padarė gamintojas savo iniciatyva, man anksčiau yra padovanojęs, tai aš irgi esu dovanojęs, bet ne kampanijos metu. Dabar rinkimų kampanija, rinkėjams alaus negalima dovanoti, tik jiems pirkti galima“, – BNS sakė P. Gražulis.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų