REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė pirmadienį vyks į Čekijos sostinę Prahą, kur dalyvaus minėjime holokausto aukoms atminti buvusioje Terezyno stovykloje.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat parlamento pirmininkė dalyvaus dvi dienas truksiančiame 4-ajame tarptautiniame forume „Tegul gyvuoja mano tauta“. Tai penktadienį pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

REKLAMA

Pirmąją vizito dieną Seimo vadovė dalyvaus Pasaulio pilietinės visuomenės forume, antrąją – specialioje sesijoje parlamentų vadovams.

Tarptautiniame renginyje numatoma diskutuoti apie žiniasklaidos ir visuomenės veikėjų vaidmenį, aptarti neapykantos kurstymo, žodžio laisvės ribojimo pavojus, ieškoti atsakymų, ar žiniasklaidos atstovai turi užtikrinti, kad jų platformose nebūtų vietos netolerancijai, neapykantai ir mažumų demonizavimui.

REKLAMA
REKLAMA

Forume didelis dėmesys bus skiriamas teisėkūros priemonių panaudojimui kovojant su rasizmu ir neapykanta, taip pat ekstremistinėms ideologijoms ir politikų atsakomybei kovojant su šia grėsme. Renginyje bus svarstoma, kaip efektyviau skatinti pagrindines demokratijos vertybes ir pasmerkti rasistinius ar neapykantos judėjimus, demonstracijas bei leidinius.

Vizito metu taip pat numatomas dvišalis Seimo pirmininkės L. Graužinienės susitikimas su Izraelio Kneseto pirmininku Juliumi Joeliu Edelsteinu.

Į minėjimą Čekija buvo pakvietusi ir Rusijos prezidentą Vladimirą Putiną, bet jis į Prahą nevyks.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų