REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva sulaukė „tam tikro pozityvaus atsiliepimo“ iš Estijos dėl prieš kelerius metus sustabdyto milijardinės vertės naujos atominės elektrinės (VAE) Visagine projekto, pareiškė premjeras Algirdas Butkevičius.

REKLAMA
REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad jau pagaliau tam tikras atsiliepimas pozityvus yra gautas iš Estijos. (...) Kada pradėjau dirbti ministru pirmininku, buvo pasakyta, kad šitas klausimas su jais nebuvo derinamas ir jie nelabai norėdavo kalbėtis. Bet pastoviai, po tam tikrų pokalbių, pateiktos tam tikros informacijos, tam tikrų klausimų atsakymų, jau tam tikri pozityvūs dalykai atkeliauja ir iki Lietuvos“, - penktadienį žurnalistams Seime sakė premjeras.

REKLAMA

Pernai gruodį Baltijos šalių premjerų susitikime Taline A.Butkevičius pažadėjo sustiprinti derybas su su Japonijos korporacija „Hitachi“ ir partneriais Latvijoje bei Estijoje dėl VAE statybos.

Lietuvos prezidentė Dalia Grybauskaitė šią savaitę Davose susitiko su „Hitachi“ vadovu Hiroaki Nakaniši. Anot jos, bendrovė toliau nori dalyvauti projekte ir investuoti į kitus ekonomikos sektorius Lietuvoje.

Lietuva 2011 metų vasarą parinko „Hitachi“ strateginiu investuotoju į atominę elektrinę, bet po metų surengtame patariamajame referendume projektas nesulaukė paramos. Dabartinė Vyriausybė galutinio sprendimo negali priimti, nes neturi pakankamos paramos iš galimų projekto partnerių - Latvijos, Estijos ir Lenkijos.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų