REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Panemunės parko teritorijoje esančiame Kauno ornitologiniame draustinyje kasmet žiemoja maždaug 1 500–5 000 vandens paukščių. Dėl šiltų orų šiemet žiemoja mažiau paukščių.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę atliktos apskaitos metu suskaičiuota apie 1 700 paukščių. Tarp jų daugiausia klykuolių ir didžiųjų ančių. Šiemet čia taip pat žiemoja laukės, gulbės nebylės, kuoduotosios antys ir kiti iš viso 13 rūšių paukščiai. Tarp jų ir retų rūšių atstovai – gulbės giesmininkės, žilosios antys, didieji dančiasnapiai, jūriniai ereliai.

REKLAMA

Draustinis prie Kauno hidroelektrinės buvo įsteigtas siekiant apsaugoti žiemojančius vandens paukščius. Jau daugiau nei 20 metų juos kasmet suskaičiuoja Kauno Tado Ivanausko zoologijos muziejaus Ornitologijos skyriaus darbuotojai. 2,5 ha ploto draustinyje žiemoja net 42 rūšių vandens paukščiai, iš kurių 13 įrašyta į Lietuvos raudonąją knygą. Daugiausia čia žiemoja didžiųjų ančių, klykuolių, laukių, didžiųjų dančiasnapių.

Dėl šiltos žiemos ir aukšto vandens lygio Nemuno upėje šiemet žiemojančių paukščių mažiau. Praėjusiais metais tuo pat metu buvo suskaičiuota per 4 500 šešiolikos rūšių paukščių.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų