REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs F-1 pilotas Niki Lauda teigia palaikantis idėją artimiausioje ateityje į bolidus montuoti variklius, kurių galia viršytų 1000 arklio galių, rašo F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA

Austro teigimu, dabartiniai F-1 automobiliai, kuriuose sumontuotų motorų galia siekia tik 750 AG, nežavi sporto sirgalių.

REKLAMA

„Mes rizikiuojame prarasti vis daugiau ir daugiau sirgalių, kadangi F-1 tampa nepatraukli“, – sakė buvęs F-1 pilotas N. Lauda.

„Norėčiau, kad turėtume tokius bolidus, kurie pritrauktų sirgalių penkeriems metams. Tokiuose boliduose turėtų būti variklis, kurio galia siekia 1200 AG, platesnės padangos bei paprastesnė aerodinamika. Hibridinės technologijos turėtų išlikti, tačiau mums reikia daugiau galios. Tai galima nesunkiai pasiekti padidinus degalų srautą.“

REKLAMA
REKLAMA

N. Laudos manymu, F-1 bolidai turėtų būti tokie, kad juos galėtų pilotuoti toli gražu ne kiekvienas.

„Per gana trumpą laiką ir be didelės rizikos bet kuris GP2 ar F-3 pilotas dabar su F-1 bolidu gali važiuoti taip pat greitai, kaip ir labiau patyrę sportininkai. Praeityje jauni pilotai nerimavo dėl F-1 automobilių greičio, stabdymo, prispaudžiamosios jėgos. Dabar F-1 bolidą galima vairuoti taip pat, kaip ir įprastą automobilį. Aš galėčiau tai daryti, Jūs galėtumėte tai daryti.“

Daugiau naujienų skaitykite F-1.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų