REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Monika Petrulienė, LRT Televizijos naujienų tarnyba, LRT.lt

Krašto apsaugos ministras Juozas Olekas penktadienį ketina susitikti su gydytis į Druskininkus atvykusiais Ukrainos kariais.

REKLAMA
REKLAMA

Sausio pradžioje Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų lėktuvas „Spartan“ iš Kijevo parskraidino septynis Rytų Ukrainoje sužeistus antiteroristinės operacijos dalyvius.

REKLAMA

Keturiems sužeistiems ukrainiečiams taikomas reabilitacinis gydymas Karių reabilitacijos centre Druskininkuose, kiti trys gydomi Druskininkų ligoninėje. Su jais penktadienį susitiks krašto apsaugos ministras Juozas Olekas.

Ukrainos milicijos pareigūnas Vladimiras ir šauktinis Viktoras nukentėjo per mūšius Rytų Ukrainoje. Vladimiras į koją buvo sužeistas vasarą prie Ilovaisko, o Viktorą sužeidė lapkritį prie Dnepropetrovsko oro uosto.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes ėjome iš Ilovaisko ir patekome į pasalą, vyko įprastas mūšis, iš visų pusių šaudė, mus įviliojo ir apšaudė“, – pasakoja Ukrainos specialiosios paskirties milicijos būrio kuopos vadas Vladimiras Gamarnikas.

„Skeveldra rankoje, bet žaizda greit sugijo, o nuo didesnių sužeidimų mane apsaugojo neperšaunama liemenė. Patyriau stiprią kontuziją, labai pablogėjo regėjimas, gydžiausi dviejose ligoninėse“, – sako Ukrainos šauktinis Viktoras Trofimenko.

Jungtinio štabo gydytojas Gintaras Berkevičius teigia, kad Ukrainos ligoninės užsiima skubiuoju gydymu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Ukrainoje sužeistųjų skaičius tikrai nemažas, ir jų ligoninės iš esmės užsiima skubiuoju gydymu, toliau [reikalinga] reabilitacija, ilgalaikis gydymas, jie paprašė kitų šalių, sąjungininkių, kad jos pagal savo išgales padėtų“, – aiškina G. Berkevičius.

Pernai Lietuva finansavo 43-ų Ukrainos karių ir civilių, nukentėjusių per neramumus Ukrainoje, gydymą. Įvairiai humanitarinei pagalbai Ukrainai Lietuvos Vyriausybė iš viso skyrė beveik 300 tūkst. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų