REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Į Kauną atvykstantys Eurolygos čempionai – Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkai – praėjusiais metais turėjo vieną sėkmingiausių sezonų klubo istorijoje. Senajame žemyne jie yra triumfavę dar penkis kartus, tačiau pernykštė pergalė buvo itin netikėta. Apie tai ir apie šiuometinį „Maccabi“ žaidimą Žalgiris TV laidoje diskutavo „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius ir vidurio puolėjas Artūras Gudaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusiais metais į Eurolygos finalo ketvertą Milane izraeliečiai keliavo kaip aiškūs autsaideriai. Prieš pusfinalį rankomis trynę Maskvos CSKA vadovai netrukus sėdėjo akmeniniais veidais, o finale „Maccabi“ ekipos laukė visus varžovus iki tol šlavęs Madrido „Real“ klubas. Pirmoje rungtynių pusėje ispanų turėta 11 taškų persvara greitai ištirpo, komandoms prireikė žaisti pratęsimą, kuriame jau dominavo Davido Blatto auklėtiniai ir naudingiausias finalo ketverto žaidėjas Tyrese‘as Rice‘as.

REKLAMA

Tačiau vasarą tiek D.Blattas, tiek T.Rice‘as paliko Tel Avivą. Juos pakeitė „Maccabi“ gerbėjams gerai žinomi veidai. Prie komandos vairo stojo 6 metus asistentu dirbęs Guy Goodesas ir anksčiau komandą treniravęs Pini Gershonas, o pagrindinio įžaidėjo vietą perėmė į komandą sugrįžęs Jeremy Pargo.

„G.Goodesas ir P.Gershonas yra labai geri specialistai. Lyginant komandas ant popieriaus, šiemetinis „Maccabi“ gal atrodo kiek silpnesnis, tačiau ši komanda ir toliau išlaiko tą patį žaidimo stilių. Galbūt atsirado šiek tiek pakeitimų gynyboje, o „Maccabi“ puolimas visada buvo stiprus“, - varžovų žaidimą analizavo Š.Jasikevičius.

REKLAMA
REKLAMA

Jis pridūrė, kad „Žalgirio“ gynybai „Maccabi“ puolimo sustabdymas bus vienas svarbiausių išbandymų. Š.Jasikevičius taip pat tikisi geresnio žaidimo namuose ir aistringo sirgalių palaikymo.

Kitas Žalgiris TV pašnekovas A.Gudaitis, kalbėdamas apie varžovų komandą, visų pirma, dėmesį kreipė į savo pozicijos žaidėjus.

„Alexas Tyusas ir Sofoklis Schortsanitis yra skirtingo stiliaus, bet labai pajėgūs krepšininkai. Pirmasis yra itin greitas ir mobilus, o Sofoklis viską verčia po krepšiu išnaudodamas savo jėgą. Reikės stabdyti ir „Maccabi“ greitąjį puolimą, daryti kuo mažiau klaidų ir kontroliuoti kovą dėl atšokusių kamuolių“, - sėkmingo žaidimo receptą dėstė A.Gudaitis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šį sezoną Eurolygos reguliariajame sezone Tel Avivo klubas rungtyniavo silpniausia vadintoje B grupėje ir ten per 10 rungtynių pasiekė 7 pergales. „Top 16“ etapas pradėtas pralaimėjimu Atėnuose, bet po to sekė pergalės namuose prieš „Crvena Zvezda“ ir „FC Barcelona“ ekipas. Nacionaliniame čempionate „Maccabi“ komanda tvirtai pirmauja, nors ir yra patyrusi porą pralaimėjimų per 16 rungtynių.

„Žalgirio“ ir „Maccabi“ rungtynės penktadienį „Žalgirio“ arenoje prasidės 19.45 val., o dar daugiau pokalbių Žalgiris TV žiūrovų laukia rungtynių dieną, kai 11.35 val. prasidės tiesioginė transliacija iš studijos, kurioje lankysis po du „Žalgirio“ ir „Maccabi“ krepšininkus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų