REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vizitą Kanadoje baigiantis Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigia su šios šalies pareigūnais sutaręs dėl aktyvaus jų pajėgų dalyvavimo užtikrinant saugumą Lietuvoje.

 Vizitą Kanadoje baigiantis Lietuvos krašto apsaugos ministras Juozas Olekas teigia su šios šalies pareigūnais sutaręs dėl aktyvaus jų pajėgų dalyvavimo užtikrinant saugumą Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Konkretūs dalykai būtų, kaip sakau, jų sugrįžimas į oro policijos budėjimą, kanadiečių laivo atplaukimas į Baltijos jūrą, dalyvavimas mūsų pratybose bendrose, pasilikimas sausumos pajėgų ilgesniam laikui, kanadiečių parama Lietuvos-Lenkijos-Ukrainos brigados vystymui. Labai konkretūs dalykai, kuriuose Kanada pasižadėjo dalyvauti“, - antradienį po susitikimo su Kanados gynybos ministru Robertu Nicholsonu BNS sakė J.Olekas.

REKLAMA

Jo teigimu, visi šie žingsniai suplanuoti „ilgesniam laikotarpiui, bet jie tikrai prasidės šiais metais“.

J.Olekas taip pat sakė, kad Kanada kaip ir Lietuva laikosi pozicijos, jog NATO viršūnių susitikime Velse priimti sprendimai dėl papildomų saugumo priemonių Rytų Europai turi būti įgyvendinti operatyviai.

„Tikrai galiu pasidžiaugti, kad Kanados pozicija labai yra artima mums ir jie linkę kuo greičiau tuos sprendimus įgyvendinti ir aktyviai dalyvauti juos įgyvendinant“, - pažymėjo J.Olekas.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, sukonkretinti šių priemonių įgyvendinimo planą turėtų vasarį posėdžiausiantys NATO gynybos ministrai.

„Lietuvoje mes ruošiamės priimti NATO pajėgų integravimo padalinį, kurį anksčiau vadinome valdymo ir vadovavimo elementą. Taip pat ruošiame galimybę dislokuoti tam tikrą karinę techniką ir ruošiame savo karius dalyvavimui greitojo reagavimo padaliniuose“, - teigė ministras.

Pasak J.Oleko, jis su Kanados kolega tokio pat požiūrio laikosi ir į situaciją Ukrainoje bei sankcijas Rusijai.

„Mes labai panašiai įvertinome situaciją, kuri yra dabar susiklosčiusi Europoje, Rusijos veiksmus Ukrainoje (...). Kanada pasisako už sankcijų Rusijai stiprinimą ir tęstinumą, kol nebus sugrįžta į pradinę situaciją“, - tikino Lietuvos ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuva ir Kanada aktyviai bendradarbiauja karinėje srityje įgyvendindamos dvišalius ir daugiašalius projektus. Kanada teikė paramą Lietuvai karinio mokymo ir rengimo srityje. Lietuvos ir Kanados kariai kartu dalyvauja bendrose tarptautinėse pratybose. Praėjusiais metais nuo rugsėjo iki gruodžio pabaigos Kanados kariai su keturiais naikintuvais F-18 „Hornet“ dalyvavo NATO oro policijos misijoje Baltijos valstybėse, sustiprindami pagrindinį Portugalijos kontingentą misijoje.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų