REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus meras Artūras Zuokas šiandien sukvietė daugiau nei dešimties Vilniuje veikiančių ir besikuriančių parkų ir slėnių, “Investuok Lietuvoje”, “Versli Lietuva” vadovus, norėdamas padėkoti už sėkmingą darbą ir aptarti tolesnį bendradarbiavimą.

Vilniaus meras Artūras Zuokas šiandien sukvietė daugiau nei dešimties Vilniuje veikiančių ir besikuriančių parkų ir slėnių, “Investuok Lietuvoje”, “Versli Lietuva” vadovus, norėdamas padėkoti už sėkmingą darbą ir aptarti tolesnį bendradarbiavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kaip neseniai pastebėjo ir CNN, Vilnius – informacinių ir išmaniųjų technologijų lyderis, turintis ambicijų tapti viso regiono lyderiu. Šių parkų, slėnių veikla tiesiogiai susijusi su miesto socialinės infrastruktūros, ekonomikos plėtra, tai pritraukia į miestą investicijas, pinigus, talentus ir protus, tai mažina nedarbą, vysto aukštąsias technologijas, tad visiems ir kiekvienam asmeniškai dėkoju už didžiulį ir be galo reikšmingą darbą”, – sakė Vilniaus meras Artūras Zuokas.

REKLAMA

Dar 2003 metais Vilniaus miesto savivaldybė kaip dalininkė dalyvavo steigiant mokslo, studijų ir verslo centrą-slėnį „Saulėtekis“. Šiandien „Saulėtekio slėnis“ išsidėstęs 156 ha teritorijoje, jame darbuojasi 20 000 Vilniaus universiteto ir Vilniaus Gedimino technikos universiteto studentų, mokslininkų ir tyrėjų. Kuriant didžiausią mokslo centrą Lietuvoje, investuota daugiau nei 130 mln. dolerių.

Savivaldybė taip pat yra viena naujojo verslo inkubatoriaus steigėjų. Tai naujausias Antakalnyje, Sapiegos parke įgyvendinamas projektas – IT parkas, į kurį galės persikelti technologijų ir audiovizualinio meno srityse veikiančios bendrovės, taip pat atvykti ir įsikurti nauji užsienio investuotojai, vykdantys informacinių technologijų, audiovizualinio meno ar susijusią veiklą. Parko įkūrimas turės reikšmingą įtaką derybose su užsienio investuotojais dėl investicijų Lietuvoje. 2015–2019 m. laikotarpiu planuojama, kad IT parke įsisteigs apie 35 naujos įmonės, bus sukurta iki 800 darbo vietų – iš jų 350 darbo vietų pačiame IT parke. IT parke veikiančios bendrovės ir jose dirbantys darbuotojai taps mokesčių mokėtojais Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA

CNN neseniai paskelbė straipsnį “Vilnius – vienas iš 10 naujos kartos išmaniųjų miestų”. “Vilnius – vienas iš į mobilumo Olimpą aktyviai kopiančių Rytų Europos miestų, galintis pasigirti sparčiausiu interneto ryšiu visame pasaulyje, neseniai iš IBM sulaukęs puikaus įvertinimo, kurį pelnė taip pat ir dėl įgyvendinamo projekto “Smart Vilnius”. Šiam miestui puikiai sekasi atnaujinti transporto sektorių ir jo valdymą, o taip pat ir informacinėmis bazėmis paremtą infratruktūrą. Naujas technologijų parkas, skirtas žaidimų, didelius duomenų kiekius apdorojančiomis ir kibernetinio saugumo srityje veiklą vykdančioms įmonėms, neabejotinai dar labiau padidins šio miesto vertę”, – rašoma straipsnyje.

Vilniaus miesto savivaldybė taip pat yra „Visorių Informacinių Technologijų parko“, „Vilniaus Technologijų ir meno centro“ , „Šiaurės miestelio technologijų parko“ dalininkė, „Užupio Meno Inkubatoriaus“ įkūrėja ir finansuotoja.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų