REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Opozicijoje esantys liberalai ragina kelti klausimą, ar socialinės apsaugos ir darbo ministrė, Darbo partijos atstovė Algimanta Pabedinskienė, gali toliau eiti pareigas.

Opozicijoje esantys liberalai ragina kelti klausimą, ar socialinės apsaugos ir darbo ministrė, Darbo partijos atstovė Algimanta Pabedinskienė, gali toliau eiti pareigas.

REKLAMA

„Man atrodo, ministrė yra ant bedugnės krašto ir nedaug trūksta, kad ji nukristų nuo to kalno. Manau, kad atėjus pavasario sesijai, jeigu klausimas niekaip nebus sprendžiamas ir valdančioji koalicija nedarys jokių išvadų, gali būti keliamas klausimas ir dėl ministrės tinkamumo eiti pareigas“, – antradienį po frakcijos susitikimo su ministre žurnalistams sakė Liberalų sąjūdžio lyderis Eligijus Masiulis.

Jis vylėsi, kad žingsnių dėl A. Pabedinskienės imsis premjeras Algirdas Butkevičius, kai grįš iš atostogų.

„Manau, kad premjeras, grįžęs iš atostogų, turėtų nors kartą išdrįsti ryžtingai vertinti situaciją, nevynioti į vatą ir pasakyti, ar jis palaiko ministrę, ar ne. Mes tada spręsime, ką daryti“, – kalbėjo E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Apie interpeliaciją socialinės apsaugos ir darbo ministrei opozicijos atstovai kol kas nekalba.

Liberalų lyderis tvirtino, kad jų netenkino išgirsti A. Pabedinskienės atsakymai įvairiomis temomis.

REKLAMA

„Manau, kad ministrei jos pareigos yra per sunki našta (...). Istorija su socialinės pertvarkos modeliu įgauna tik dar labiau neigiamų atspalvių. Ir toliau girdime tik kalbas ir pažadus, kaip turėtų būti pertvarkoma socialinio draudimo sistema, kad žmonėms, gaunantiems didesnius atlyginimus, turėtų būti įvestos „Sodros“ „lubos“. Nematome ministrės pastangų tobulinti socialinio draudimo sistemą, matome kai kurių Darbo partijos narių ar su jais susijusių žmonių protegavimą ministerijos skelbiamuose konkursuose“, – tvirtino E. Masiulis.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalai socialinės apsaugos ir darbo ministrei priekaištų turėjo ir dėl iki šiol nepradėtos vaikų globos sistemos pertvarkos.

Pati A. Pabedinskienė teigė, kad per dvejus metus darbo sistemiškai išnagrinėta daugelis socialinės veiklos sričių ir numatyti konkretūs pertvarkos žingsniai.

„Vis dėlto mes laikomės pozicijos, kad ne fragmentais sprendžiame vieną ar kitą klausimą, o žiūrime sistemiškai. Jeigu šiandien kalbame apie įvaikinimą, iš tiesų tik mums atėjus į valdžią pradėta kalbėti apie įvaikinimo procedūrų sutrumpinimą“, – pabrėžė ministrė.

Ji tikino neužsiimanti Darbo partijos narių protegavimu ir nesidominti, su kuria partija susijusi organizacija laimi ministerijos skelbtus konkursus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikrai nesidomiu, kuri organizacija kuriai politinei jėgai priklauso. Mano prioritetas yra paslaugos kokybė, man svarbus yra žmogus“, – tvirtino A. Pabedinskienė.

Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai A. Pabedinskienė vadovauja nuo 2012 metų gruodžio.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų