REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Lietuvos sporto apdovanojimuose pagrindinius prizus susižėrė ir tuo itin didelių ovacijų Vilniaus kongreso rūmuose pirmadienį sulaukė pajėgiausi mūsų šalies irkluotojai.

Metų sportininku tapo kanojininkas Jevgenijus Šuklinas, vyrų metų komanda, aplenkusia net Lietuvos vyrų krepšinio rinktinę, paskelbti irkluotojai Saulius Ritteris ir Rolandas Maščinskas, o moterų metų komanda išrinktos irkluotojų dvivietė Milda Valčiukaitė ir Donata Vištartaitė.

Motyvacijos užteks iki Rio olimpiados

„Kažkada turėjau tokią svajonę tapti metų sportininku, bet metams bėgant liko vienintelė svajonė – olimpinis auksas. Ten jau pagalvojau – kaip bus, taip bus. Tačiau vis tiek smagu, kad dar viena svajonė išsipildė“, - teigė 28 metų J. Šuklinas.

2012 metų olimpinis vicečempionas teigė negalįs šio apdovanojimo lyginti su kitais: „Kai viską atiduodi ir savo sporto šakoje laimi, tai emocijos kitokios. Čia viską padarai ir jau ne nuo tavęs priklauso. Laimėjau – džiugu. Jei nebūčiau laimėjęs, o prizą būtų atsiėmęs kažkas kitas – džiaugčiausi už jį. Visi buvo verti šio apdovanojimo.“

REKLAMA
REKLAMA

J. Šuklinas pernai pasaulio čempionate Rusijoje vienviečių kanojų varžybose 200 m sprinto rungtyje pelnė bronzos medalį – 38,423 sek. Sportininkas iš Visagino pakartojo 2006, 2007 ir 2009 metų rezultatą.

REKLAMA

„Jaučiasi palaikymas, balsuoja, nepamiršta. Tas palaikymas verčia dar toliau dirbti. Motyvacijos iki olimpiados tikrai užteks, - kalbėjo kanojininkas. – Pagrindinis tikslas šįmet – atranka į olimpines žaidynes. Pasaulio čempionate reikia iškovoti kelialapį, nuvažiuoti į Rio ir parodyti, ką gali.“

Irklavimas sparčiai populiarėja

Paklaustas, kaip vertina laimėtą prizą, S. Ritteris tikino, kad jis labai reikšmingas: „Per treniruotes išliejome daug prakaito“. Per suteiktą žodį po prizo įteikimo Saulius išvardijęs visus asmenis, kuriems norėtų padėkoti, nepmiršo ir svarbiausio – savo porininko dvivietėje valtyje – R. Maščinsko.

REKLAMA
REKLAMA

55 metų S. Ritteris ir 21 metų R. Maščinskas Europos irklavimo čempionate Serbijoje pernai finišą pasiekė per 6 min. 8,82 sek. ir pagerino varžybų rekordą. Pasaulio irklavimo čempionate Olandijoje jie buvo ketvirti.

„Norėčiau, kad ir šie metai būtų sėkmingi, kad jaustumėmės padarę savo darbą gerai, - antrino Sauliui R. Maščinskas. – Linkiu, kad šie metai būtų kupini pergalių. Visoms federacijoms.“ Anot jo, irklavimo sportas labai populiarėja, meistriškumas didėja.

Rėmėjo įvertinimu džiaugiasi labiau

Dėmesio ir įvertinimo sulaukė ir moterų dvivietę valtį sėkmingai irkluojančios 20-metė M. Valčiukaitė ir 25 metų D. Vištartaitė. Joms nepavyko pakartoti 2013 metų sėkmės, bet lietuvės išliko vienos geriausių pasaulyje – Europos čempionate iškovojo sidabrą, o pasaulio čempionate buvo ketvirtos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Iš tikrųjų mums naujiena toks apdovanojimų formatas. Tai jau nebe sportininkų dešimtukas. Tikėjomės, kad laimėsime, ir labai džiugu, kad esame įvertintos“, - kalbėjo D. Vištartaitė.

Jos porininkė valtyje Milda pridūrė, kad džiaugiasi visais komandos nariais. Ją itin nudžiugino tai, kad prizu „Už pagalbą sportininkams“ buvo įvertintas 70-metis šveicaras Werneris Hansas Zwimpferis, ilgus metus remiantis Lietuvos irklavimo rinktinę.

„Wernerio įvertinimu džiaugiamės net labiau“, - tikino M. Valčiukaitė.

Metų sportininke paskelbta Rūta Meilutytė ceremonijoje nedalyvavo, o jai skirtą prizą atsiėmė jos tėtis. 17-metė plaukikė 2014 metais savo kolekciją papildė paskutiniais titulais, kurių dar neturėjo – dukart tapo antrųjų jaunimo olimpinių žaidynių Kinijoje čempione ir iškovojo auksą Europos čempionate Vokietijoje 50 m krūtine rungtyje (29,89 sek.). Didžiojoje Britanijoje besitreniruojanti kaunietė metus baigė aukso (50 m krūtine) ir sidabro (100 m krūtine) medaliais trumpajame baseine pasaulio čempionate Katare.

Visas nominacijas ir jų laimėtojus rasite paspaudę čia.

Nuotraukų galerija iš Metų sporto apdovanojimų:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų