REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pirmadienį pranešė, kad dienraštyje „Lietuvos rytas“ minimi Rusijos piliečiai, siejami su nusikalstamu pasauliu, neturi leidimo gyventi Lietuvoje.

 Vidaus reikalų ministras Saulius Skvernelis pirmadienį pranešė, kad dienraštyje „Lietuvos rytas“ minimi Rusijos piliečiai, siejami su nusikalstamu pasauliu, neturi leidimo gyventi Lietuvoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nė vienas iš žiniasklaidos priemonėje minimų keturių asmenų neturi šiuo metu leidimo gyventi Lietuvos Respublikoje“, - spaudos konferencijoje pirmadienį sakė S.Skvernelis.

REKLAMA

„Lietuvos rytas“ pirmadienį pranešė, kad Migracijos departamentas priėmė sprendimą išduoti leidimą nuolat gyventi mūsų šalyje Rusijos piliečiams Achmedui Jevlojevui ir Olegui Šamaninui, kurie abu turi aukščiausią Rusijos nusikaltėlių pasaulio rangą – yra vadinamieji „įteisinti vagys“ (rusiškai – „vor v zakone“).

Dienraštyje rašyta, kad dar anksčiau leidimas nuolat gyventi Lietuvoje buvo suteiktas kitiems dviem įteisintiems vagims – Merabui Džangveladzei ir Giviui Gordeladzei.

REKLAMA
REKLAMA

Anot S.Skvernelio, Migracijos departamentas pernai lapkričio 12 dieną buvo priėmęs sprendimus išduoti leidimus laikinai gyventi Lietuvoje A.Jevlojevui ir O.Šamaninui, tačiau šie sprendimai nebuvo įgyvendinti dėl papildomos informacijos, kuria Migracijos departamentas nedisponavo.

„Jie (Migracijos departamento pareigūnai) elgėsi taip pagal tą informaciją, kurią turėjo ir kuria galėjo disponuoti“, - sakė S.Skvernelis.

Jis taip pat pabrėžė, kad leidimų laikinai gyventi Lietuvoje išdavimas nėra vidaus reikalų ministro funkcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras dėstė, kad M.Džangveladzei niekada nebuvo išduotas leidimas gyventi Lietuvoje, G.Gordeladzei jis buvo išduotas ir galiojo metus nuo 2013 metų sausio 14 dienos.

„Tačiau šitas sprendimas buvo panaikintas, nes buvo atliktas Migracijos departamento iniciatyva patikrinimas dėl pagrindų, kuriais jis kreipėsi ir gavo leidimą gyventi Lietuvoje. Ir kadangi buvo numatyta, kad jisai nevykdo teisėtos veiklos Lietuvos Respublikoje, leidimas buvo panaikintas“, - sakė S.Skvernelis.

Pabrėžęs, kad lapkritį nebuvo išduoti leidimai A.Jevlojevui ir O.Šamaninui, ministras taip pat nurodė, kad šie du asmenys nėra ieškomi „Interpolo“ kaip asmenys padarę nusikalstamas veikas. Sprendimas visgi neišduoti leidimų gyventi Lietuvoje šiems dviem asmenims aiškinamas bendradarbiavimu su teisėsaugos institucijomis.

REKLAMA

„Mes esame partneriai su visomis teisėsaugos institucijomis ir laikomės abipusio įsipareigojimo įvairiais taktiniais ir strateginiais lygmenimis“, - sakė S.Skvernelis.

„Įteisintus vagis“, kuriems žiniasklaida priskiria ir keturis minėtus asmenis, S.Skvernelis apibūdina kaip iš sovietmečio likusią tam tikrą kriminalinio pasaulio autoritetų kastą - kriminalinio pasaulio subkultūrą.

Ministras vylėsi, kad leidimų gyventi Lietuvoje išdavimas taps sklandesnis, kai pareigas pradės eiti naujas Migracijos departamento vadovas - į šias pareigas vykdomas konkursas. Pati leidimų išdavimo tvarka jau buvo sugriežtinta rudenį.

REKLAMA

„Patys pamatėme, kad leidimų išdavimo tvarka tam tikrais atvejais yra pernelyg liberali. Todėl inicijavome teisės aktų pataisas, kurios buvo patvirtintos ir įsigaliojo nuo praėjusių metų lapkričio 1 dienos. Dabar tvarka - kur kas griežtesnė. Visi minėti Rusijos piliečiai dėl leidimų išdavimo kreipėsi anksčiau, kuomet galiojo senoji tvarka. Pagal naująją tvarką nė vienas iš jų tokio leidimo tikrai negautų“, - ministerijos pranešime teigia S.Skvernelis.

Ministras taip pat davė nurodymą dar kartą peržiūrėti procedūras ir pateikti pasiūlymus dėl naujų, papildomų saugiklių įdiegimo: tam, kad net menkiausių abejonių keliantys asmenys būtų iškart identifikuojami.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų