REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mažumos, labiausiai nukenčiančios nuo žiniasklaidos

Žinių radijas

Neigiamiausiai Lietuvos žiniasklaidoje yra vaizduojami romai, žydai nušviečiami kraštutinėse situacijose, o musulmonai vaizduojami neetiškai, „Media4Change“ tyrimo apie stereotipus viešojoje erdvėje rezultatus „Žinių radijui“ apibendrino sociologė Neringa Jurčiukonytė.

REKLAMA
REKLAMA

„Musulmonai yra viena iš tų grupių, kurie žiniasklaidoje vaizduojami neetiškai. Dažnai Lietuvos visuomenės nuomonės tyrimai rodo, kad lietuviai nenorėtų turėti kaimyno musulmono, nepaisant to, kad musulmonų Lietuvoje yra labai mažai. Visgi pastarosios tendencijos rodo gerėjimą“, - laidoje „Žvilgsnis“ pirmadienį sakė N. Jurčiukonytė.

REKLAMA

Pasak jos, kitos grupės, kurios yra visai šalia lietuvių – romai, žydai – negali pasigirti tendencijų gerėjimu:

„Neigiamiausiai yra vaizduojami romai, kurie yra žmonės be balso – praktiškai žiniasklaidoje nekalbinami ir dažniausiai pasirodo kriminaliniame kontekste“, - kalbėjo N. Jurčiukonytė.

Šiek tiek kitokia, geresnė situacija, pažymi sociologė, yra su žydais:

„Žydai kalba, atstovauja savo grupę, bet taip pat yra siejami su kraštutinumu, dažnai yra publikuojami darbai tik tada, kai minimos holokausto dienos ar kiti reiškiniai, susiję su šios grupės viktimizacija“, - sakė sociologė.

Parengė Ieva Kazlauskaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų