REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Abi Lietuvos ekipos: Klaipėdos „Dragūnas“ ir Kauno „Granitas-Gaja-Karys“, rungtyniaujančios antrose pagal pajėgumą Baltijos rankinio lygos (BHL) pirmenybėse – BHL Iššūkio turnyre – turėjo itin karštą savaitgalį.

REKLAMA
REKLAMA

„Dragūnas“ per tris dienas Estijoje ir Latvijoje sužaidė net tris rungtynes, iš jų - dukart šventė pergales. „Granitas-Gaja-Karys“ iškovojo pergalę bei patyrė pralaimėjimą ir sausio 19 dieną (pirmadienį) Estijoje dar kausis su Viljandžio "Viljandi HC" (Estija) ekipa.

REKLAMA

„Dragūnas“ – vienvaldis lyderis

Dragūniečiai pastarąją Estijos komandą penktadienį nugalėjo rezultatu 34:27 (18:14). „Dragūną“ į pergalę vedė po 5 įvarčius įmetę Igoris Kopišinskis ir Mindaugas Meškauskas.

Kitą dieną, šeštadienį, dragūniečiai jau Latvijos sostinėje Rygoje susitiko su vietos „Cieltnieks“ ekipa ir aikštės šeimininkus palaužė 9 įvarčių skirtumu – 30:21 (15:12). Rygoje Klaipėdos komandos gretose išsiskyrė 6 įvarčius įmetęs Karolis Stropus, 5 pridėjo Mindaugas Dumčius, 4 – Igoris Kopišinskis.

REKLAMA
REKLAMA

Sekmadienį daugkartiniams Lietuvos čempionams jau pristigo jėgų – Dobelės mieste (Latvija) rezultatu 30:35 (14:19) nusileista vietos „Tenax“ ekipai. Šiose rungtynėse vėl lyderio vaidmens ėmėsi 7 įvarčius įmetęs Karolis Stropus, 6 įvarčius pridėjo Igoris Kopišinskis, tačiau jų rezultatyvaus žaidimo pergalei nepakako.

Tai buvo vienintelis „Dragūno“ pralaimėjimas šio sezono Baltijos rankinio lygos (BHL) pirmenybėse – BHL Iššūkio turnyre. Klaipėdos rankininkai su 6 pergalėmis ir 1 pralaimėjimu išlieka vienvaldžiais čempionato lyderiais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Paskutinio reguliaraus čempionato rato rungtynes dragūniečiai jau žais namuose: kovo 4 dieną susitiks su granitiečiais, kovo 7 dieną – su Viljandžio "Viljandi HC" (Estija) ekipa ir kovo 8 dieną – su Minsko "HC Vitjaz" (Baltarusija). Visų šių rungtynių pradžia Klaipėdoje, „Neptūno“ sporto salėje (Taikos per. 61 A), pradžia – 14 val.

„Granitas-Gaja-Karys“ gali kilstelėti į antrąją poziciją

Vieneriomis rungtynėmis mažiau už „Dragūną“ sužaidę Kauno „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai (3 pergalės, 3 pralaimėjimai) kol kas turnyre žengia treti, tačiau sausio 19 dieną (pirmadienį) savo padėtį dar gali pataisyti. Būtent šią dieną granitiečiai išvykoje susitiks su Viljandžio "Viljandi HC" (Estija) ekipa. Jei kauniečiai laimės, turės tiek pat pergalių kaip ir antroje vietoje esanti Dobelės „Tenax“ ekipa.

REKLAMA

Kauniečiai praėjusį penktadienį „Tenax“ rankininkus palaužė jų pačių aikštelėje rezultatu 31:22 (16:10). Šiose rungtynėse granitiečius į pergalę vedė Vaidas Drevinskas, įmetęs 9 įvarčius (1 iš 7 m), Mindaugas Urbonas pridėjo 6, Edvinas Balčiūnas – 4. Tai buvo granitiečių saldus revanšas „Tenax“ ekipai už 2014 metų lapkričio 16 dieną Kaune patirtą pralaimėjimą 3 įvarčių skirtumu – 28:31 (16:15).

Taigi, jei kauniečiai pirmadienį Estijoje nugalės "Viljandi HC" ekipą, tada pakils į antrąją turnyro lentelės poziciją.

REKLAMA

Tai „Granito-Gajos-Kario“ rankininkai galėjo padaryti ir praėjusį sekmadienį, tačiau Rygoje rezultatu 22:29 (11:14) nusileido penktąją vietą užimančiai Rygos „Cieltnieks“ ekipai. Kauniečių nuo pralaimėjimo neišgelbėjo ir itin rezultatyviai (pelnė 10 įvarčių) rungtyniavęs Mindaugas Urbonas. Trūko kitų kauniečių indėlio.

Baltijos iššūkio lygos pirmenybėse iš viso varžosi 6 ekipos: Rygos "Celtnieks", Dobelės "Tenax" (Latvija), Viljandžio "Viljandi HC" (Estija), Minsko "HC Vitjaz" (Baltarusija), "Dragūnas" ir "Granitas-Gaja-Karys".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Baltijos iššūkio lyga - tai Baltijos vyrų rankinio lygos (BHL) čempionato antroji pakopa. Baltijos iššūkio lygoje varžosi sąlyginai silpnesnės varžovės, nei BHL pagrindiniame čempionate.

VHC „Šviesa“ – pajėgesnių ekipų būryje

Stipresniojoje grupėje, pagrindiniame BHL čempionate, kovoja viena Lietuvos komanda - Vilniaus VHC "Šviesa".

Su vilniečiais varžosi dar penki klubai: Ryhimiakio "Cocks" iš Suomijos, Kehros „Horizon“ ir Polvos „Serviti“ iš Estijos, Bresto „Meškov-2“ ir čempionės vardą ginanti Minsko SKA iš Baltarusijos.

REKLAMA

Turnyras vyks dviem ratais, po kurių paaiškės finalo ketverto dalyviai.

Vilniečiai kol kas šiose pirmenybėse lieka be pergalių (6 pralaimėjimai, 1 lygiosios). VHC „Šviesa“ šeštadienį Baltarusijoje rezultatu 24:30 (13:13) nusileido Bresto „Meškov-2“ ekipai. Vilniečių gretose išsiskyrė 8 įvarčius įmetęs Tomas Bernatavičius, 4 pridėjo Mindaugas Sukackas, po 3 – Tadas Jurelevičius, Artūras Švilpa ir Osvaldas Ramūnis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų