REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ukrainos kariuomenė visiškai kontroliuoja Donecko oro uostą, kuriame vakar vyko intensyvūs susirėmimai tarp šį svarbų objektą ginančių karių ir Rusijos palaikomų separatistų, teigiama šiandien išplatintame antiteroristinių pajėgų štabo pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Ukrainiečiai sugebėjo ne tik išstumti įsibrovėlius iš buvusio oro uosto, bet ir praplėsti savo kontroliuojamą zoną.

REKLAMA

Ukraina skubiai nusiuntė tankus dalyvauti kontrpuolime prieš prorusiškus separatistus, kovojančius dėl Donecko oro uosto kontrolės, šį svarbų miestą šalies rytuose sekmadienį drebinant intensyviam apšaudymui artilerijos sviediniais.

Mažiausiai šeši žmonės, tarp jų – keturi kariai, žuvo, buvo sugriauta kažkiek namų, daug kur dingo elektra, kai sprogimai drebino Donecko regiono dalis.

Dauguma sprogimų griaudėjo rajone aplink Donecko oro uostą, esantį į šiaurės vakarus nuo miesto, armijai ir separatistams kovojant dėl šio apdegusio ir apgriauto objekto, kur susirėmimai vyksta mėnesius.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kai kurie sprogimai girdėjosi arčiau miesto centro, o Donecko pareigūnai pranešė apie didžiulę žalą gyvenamųjų namų sektoriui, infrastruktūrai ir miesto komunikacijoms.

Separatistų pareigūnai pranešė, kad žuvo mažiausiai du civiliai gyventojai, tad nuo ketvirtadienio žuvusių žmonių skaičius padidėjo iki mažiausiai 23. Tarp tų žuvusiųjų yra 13 ukrainiečių karių.

Separatistams vienu metu paskelbus, kad jie kontroliuoja oro uostą, maždaug 10 ukrainiečių tankų šeštadienį riedėjo per sniegą fronto linijų link, kad suteiktų pastiprinimą kariams, bandantiems jį apginti, parodė šalies televizija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Armijos tikslas buvo atstumti separatistus ir atverti koridorių sužeistųjų evakuacijai. Anksčiau separatistai intensyviai apšaudė oro uostą iš artilerijos pabūklų ir mažiausiai vieno tanko.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų