REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Beveik pusė prancūzų nepritaria pranašą Muhammadą (Muhamadą) vaizduojančių karikatūrų publikavimui, rodo apklausa, kurios rezultatai buvo paskelbti sekmadienį ir kuri buvo atlikta pasaulyje intensyvėjant debatams dėl žodžio laisvės ribų po žudynių „Charlie Hebdo“ redakcijoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Ifop“ apklausa parodė, jog 42 proc. respondentų mano, kad pranašo Muhammado karikatūros, kurios daugeliui musulmonų atrodo įžeidžiamos, neturėtų būti publikuojamos. 50 proc. apklaustųjų sakė, jog remia „žodžio laisvės apribojimus internete ir socialiniuose tinkluose“.

REKLAMA

Tačiau 57 proc. respondentų sakė, kad musulmonų nepritarimas neturėtų trukdyti skelbti tų karikatūrų.

Apklausa, kurios rezultatus paskelbė „Le Journal du Dimanche“, parodė, jog 81 proc. prancūzų pritaria tam, kad iš dvigubą pilietybę turinčių asmenų, įvykdžiusių teroro aktą Prancūzijos teritorijoje, būtų atimta Prancūzijos pilietybė.

68 proc. proc. respondentų pritarė tam, kad Prancūzijos piliečiams būtų uždrausta grįžti į šalį, jei „jie yra įtariami tuo, kad buvo nuvykę kovoti į šalis ar regionus, kontroliuojamus teroristinių grupuočių“, tokius kaip Sirija.

REKLAMA
REKLAMA

Tiek pat respondentų parėmė draudimą žmonėms, kurie, kaip įtariama, nori prisidėti prie džihadistų judėjimų, išvykti iš Prancūzijos.

Tačiau 57 proc. apklausos dalyvių nepritarė Prancūzijos kariškių intervencijai tokiose šalyse kaip Libija, Sirija ir Jemenas.

Apklausa buvo atlikta praėjusią savaitę, po žudynių satyrinio savaitraščio „Charlie Hebdo“ redakcijoje Paryžiuje, kai islamistai nužudė 12 žmonių, sakydami, kad keršija už kartotinį pranašo Muhammado karikatūrų publikavimą tame žurnale.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų