REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Sužinoję šių metų Kūno kultūros ir sporto rėmimo fondo skiriamas lėšas regbiui patyrėme šoką“, - teigia Lietuvos regbio federacijos prezidentas Rytis Davidovičius. Lyginant su praėjusių metų finansavimu, jis sumažėjo net 12 procentų, nuo 137 tūkst. Lt iki 120 tūkst Lt. Nors per 2014 metus regbio sporto šakos rezultatai šovė į viršų tiek aikštėje, tiek ir už jos ribų.

REKLAMA
REKLAMA

Iš žaidėjų, kurie negauna jokio atlygio sudaryta rinktinė, Europos regbio-7 čempionato A divizione iškovojo visas pergales ir pateko tarp 12-os stipriausių Senojo žemyno ekipų, moterų regbio-7 rinktinė taipogi pakilo į aukštesnį divizioną iškovodama sidabro medalius Europos čempionato B divizione, vyrų regbio-15 rinktinė iškovojo 3 pergales iš 4 ir šiuo metu užima aukštą 44-ą vietą pasaulio reitinge, jaunių (iki 19 metų) regbio-7 rinktinė užėmė aukštą 10-ą vietą Europoje, o jaunių (iki 18 metų) regbio-15 rinktinė – 22-ą vietą.

REKLAMA

Be to, 3000 vaikų pradėjo sportuoti žaisdami regbį, pradėta daugybė kitų projektų, kurie skatina visuomenę sportuoti ir rūpintis savo sveikata. Pagal daugelį sportinių rodiklių, Lietuvos regbio rinktinės nusileidžia tik krepšiniui, tačiau požiūriu ir finansavimu ji nustumta į visišką užkampį.

2015 metai bus itin svarbūs Lietuvos regbiui, nes laukia elitinio Europos regbio-7 čempionato turai bei atrankos turnyras į 2016 metų Olimpines žaidynes. Tai galėtų būti tarsi tramplinas į Europos elitą. Tačiau ar tai pasieks padaryti su tokiu finansavimu – darosi neaišku...

REKLAMA
REKLAMA

Tuo pačiu, reikia pabrėžti, kad Lietuvos visuomenė itin teigiamai vertina regbio pasiekimus. Regbio-7 rinktinė bei jos nariai laimėjo ne vienerius 2014 metų sporto pasiekimų rinkimus. Tai leidžia manyti, kad regbis rado nišą, o savo rezultatais jau atkreipė visuomenės dėmesį.

„Visa tai įvertinus, niekaip negaliu suprasti, kodėl regbis nenusipelnė pagarbos ir didesnio valstybės finansavimo? Ko dar reikia, kad būtų sudarytos bent jau minimalios galimybės ruoštis kovoms tarptautiniuose turnyruose, ginant Lietuvos garbę?

Negi Lietuvos regbio bendruomenė savo sunkiu darbu nenusipelnė bent šiek tiek dėmesio ir įvertinimo... Graudu. Nepaisant šių sprendimų, neabejoju, kad Lietuvos regbio bendruomenė nepradės verkti ir skųstis, bet ir toliau sunkiai dirbs, nepaisydama nieko. Kai artėja Lietuvos rinktinės rungtynės, visos negandos pasimiršta, ir tesinori kovoti už Lietuvą iš visos širdies“, - įsitikinęs R. Davidovičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų