REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Alvyda Bajarūnaitė, Saulius Liauksminas, LRT Radijo laida „Ryto garsai“, LRT.lt

2014 metų Lietuvos sporto apdovanojimuose – net 11 nominacijų ir nauja balsavimo tvarka, sako Kūno kultūros ir sporto departamento direktorius Edis Urbanavičius. „Pagrindinis pasikeitimas tas, kad bus renkamas ne metų sportininkas, o metų sportininkai, t. y. geriausias sportininkas ir geriausia sportininkė. Taip pat renkama geriausia komanda, „Metų sugrįžimas“. Nauja nominacija bus už viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos sportui“, – kalba jis.

REKLAMA
REKLAMA

Įspūdingą apdovanojimų renginį sausio 19 dieną transliuos Lietuvos nacionalinis radijas ir televizija. O iki tol nugalėtojų pavardės bus paslaptis. Balsuoti už mėgstamus sportininkus vis gali balsuoti adresu www.sportoapdovanojimai.lt.

REKLAMA

– 2014 metų Lietuvos sporto apdovanojimai šiek tiek kitokie, nei būdavo iki šiol. Regis, norima, kad įsitrauktų visa visuomenė?

– Labai teisingai pastebėjote – jie visiškai kitokie: kitoks formatas, kitokios nominacijos ir visiškai naujas prizas. Manau, tai naujas etapas, o pagrindinis jo tikslas padaryti taip, kad apdovanojimai būtų skirti ne tik sporto visuomenei, bet į sportą atkreiptų visos Lietuvos visuomenės dėmesį.

– Paskelbta 11 nominacijų. Kodėl skaičius būtent toks?

– Skaičius susiformavo vertinant kitų šalių praktiką ir žiūrint, kokios nominacijos vyrauja. Sieksime to skaičiaus laikytis, bet esame pasilikę teisę kažką keisti ar kažko atsisakyti, jei nominantų pritrūktume. Pagrindinis pasikeitimas tas, kad bus renkamas ne metų sportininkas, o metų sportininkai, t. y. geriausias sportininkas ir geriausia sportininkė. Taip pat renkama geriausia komanda, „Metų sugrįžimas“. Nauja nominacija bus už viso gyvenimo nuopelnus Lietuvos sportui. Ji svarbi ne tik sportininkams, bet ir tiems žmonėms, kurie savo gyvenimą siejo su sportu ir jam nusipelnė.

REKLAMA
REKLAMA

– Kaip buvo atrinkti nominuoti sportininkai?

– Principas buvo paprastas ir demokratiškas. Sporto departamentas kreipėsi į visas sporto federacijas ir paprašė siūlyti savo sporto šakos atstovus. Taip pat buvo sudaryta apdovanojimų taryba, kuriai priklauso su Sporto departamento atstovai, du Olimpinio komiteto atstovai ir du Sporto žurnalistų federacijos atstovai. Ši komisija iš federacijų pateiktų asmenų kiekvienai nominacijai atrinko po tris labiausiai 2014 m. nusipelniusius sportininkus.

– Pone Urbanavičiau, kaip vertinate Lietuvos sportininkų pasiekimus praėjusiais metais?

– Galiu pasakyti, kad 2014-ieji buvo pasiruošimo 2015-iesiems metai, nes šiemet per daugumą varžybų, kuriose dalyvaus mūsų sportininkai, vyks atranka į olimpines žaidynes, kurios ir yra sportininkų tikslas. Tačiau 2014 m. turėjome nemažai gražių laimėjimų. Džiugina, kad kai kurios sporto šakos mums nuolat pateikia Europos ir pasaulio čempionatų prizininkų, o meistriškumą rodo ir federacijų veikla, ir sportininkų atranka, ir jų rezultatai. Žinoma, būtų labai sveikintina, kad sporto šakų geografija plėstųsi, kad į bendruomenę sporto įsijungtų daugiau sporto šakų, kurios garsintų šalį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų