REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kanalas rusakalbiams: ar jie patikėtų tuo, ką kalba Europa?

Žinių radijas

Europos Sąjungai svarstant galimybę kurti alternatyvų informacijos kanalą rusakalbiams gyventojams, politologas Kęstutis Girnius sako, kad projektas svarbus, bet dėl dabartinės informacijos gausos jo sėkmę garantuoti sunku.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš manau, kad verta bandyti, čia daug geriau nei cenzūruoti ir uždrausti rusiškus kanalus. Bus labai sudėtinga tokią programą suorganizuoti ir įtikinti žmones, kad jie ją žiūrėtų arba klausytųsi. Praeityje, kai buvo Laisvosios Europos radijas, Amerikos balsas, BBC, jie turėjo gana daug klausytojų Rusijoje ir kitur, bet tuo metu nebuvo jokio interneto, jokių kitų informacijos šaltinių ir čia buvo vienintelės priemonės, kur buvo galima gauti šitokią informaciją. Dabar yra visiškai kitoks prieinamumas. Kad ir žmogus gyvendamas Rusijoje, jei tikrai norėtų galėtų „sumedžioti“. Tai ta prasme nebus lengva“,- sakė K.Girnius.

Politologas taip pat pastebėjo, kad girdėdami viešas diskusijas rusakalbiai gyventojai gali iš anksto nusiteikti prieš panašias iniciatyvas kaip galimą sąmoningą mėginimą formuoti jų nuomonę. ES šalių ministrai alternatyvių naujienų kanalo klausimus varstys kitą pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų