REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

EP atskleidė, kas platino prieštaringą knygą apie Dalią Grybauskaitę

R. Paksas ir V. Mazuronis atsiriboja nuo knygos „Red Dalia“ išplatinimo EP (papildyta 19.30)

 Prieštaringą knygą apie prezidentę Dalią Grybauskaitę Europos Parlamente (EP) išplatino euroskeptikų frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ (EFDD) atstovai. Apie tai informuoja delfi.lt.

 Prieštaringą knygą apie prezidentę Dalią Grybauskaitę Europos Parlamente (EP) išplatino euroskeptikų frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ (EFDD) atstovai. Apie tai informuoja delfi.lt.

REKLAMA

Portalas praneša, kad tai paaiškėjo peržiūrėjus vaizdo įrašą, kuriame matyti, kaip knygas į EP narių dėžutes deda maltietis Kevinas Ellul Bonici (Kevinas Elul Boničis), EFDD sekretoriato narys, kuris yra ir radikalaus Europos laisvės aljanso generalinės sekretorės Sharon Ellul Bonici (Šaron Elul Boniči) vyras. Jis tai darė kartu su Rusijos piliečiu ir Lenkijos piliečiu, gimusiu Maskvoje.

Kaip nurodo delfi.lt, abu asmenys į EP patalpas buvo pakviesti asmeniškai K. Ellul Bonici.

Europos laisvės aljanso vicepirmininkė yra Prancūzijos politikė Marine Le Pen, kuri savo pasisakymuose atvirai gina Vladimirą Putiną ir Rusijos vykdomą politiką.

REKLAMA
REKLAMA

EFDD frakcijai EP priklauso Lietuvos politikai Rolandas Paksas ir Valentinas Mazuronis.

Anksčiau buvo pranešta, jog EP Kvestorių kolegija nusprendė atlikti tokį tyrimą, kadangi per 700 knygų į parlamentarų pašto dėžutes išdėliota nepaprašius administracijos leidimo. Jis yra privalomas norint pateikti bet kokią medžiagą EP nariams. Tyrimas buvo pradėtas EP nario Antano Guogos prašymu.

REKLAMA

Rūtos Janutienės knyga „Raudonoji Dalia“ buvo išversta į anglų kalbą ir išdalyta, kaip įtariama, visiems EP nariams. Akcijos organizatoriai kol kas nėra žinomi. Autorė teigia, kad vertimas padarytas ir knyga EP išplatinta be jos žinios ir sutikimo.

R. Paksas ir V. Mazuronis atsiriboja nuo knygos „Red Dalia“ išplatinimo EP

Europos Parlamento (EP) euroskeptikų frakcijos „Laisvės ir tiesioginės demokratijos Europa“ (EFDD) atstovai Rolandas Paksas ir Valentinas Mazuronis sako, kad jie nėra susiję su prieštaringos knygos apie prezidentę Dalią Grybauskaitę išplatinimu.

REKLAMA
REKLAMA

Portalas delfi.lt trečiadienį pranešė, kad peržiūrėjus vaizdo įrašą matyti, kaip knygas į EP narių dėžutes deda maltietis Kevinas Ellul Bonici (Kevinas Elul Boničis), EFDD sekretoriato narys, kuris yra ir radikalaus Europos laisvės aljanso generalinės sekretorės Sharon Ellul Bonici (Šaron Elul Boniči) vyras. Jis tai darė kartu su Rusijos piliečiu ir Lenkijos piliečiu, gimusiu Maskvoje.

„Su manimi tai absoliučiai nieko bendro neturi, mano giliu įsitikinimu, tai yra absoliučiai smerktinas veiksmas. Jeigu tai būtų frakcijos veiksmas, aš žinočiau, bet aš įsitikinęs, kad tai yra provokacija“, – BNS sakė R. Paksas.

Jis teigė knygos išplatinimui EP nepritariantis.

„Knygos platinimą EP vertinu neigiamai – tą esu sakęs, dabar sakau ir visą laiką sakysiu“, – tikino europarlamentaras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

V. Mazuronis savo ruožtu knygos platinimą EP vadino „šūdeliavimu“, tačiau teigė, kad prieš smerkiant šį veiksmą reikėtų įvertinti, ar knygoje parašyta tiesa.

„Tokiame bendražmogiškame lygmenyje man tokie dalykai kvepia „šūdeliavimu“, kaimišku šiukšlinimu, kai pridirbi vienas kitam prie durų. (...) Esminis klausimas yra tas, ar ten tiesa parašyta, ar ne. Jeigu toje knygoje yra netiesa skleidžiama, melas arba šmeižtas, tai aš blogai vertinu, o jeigu toje knygoje parašyta tiesa, sudėti dokumentai, tai, aišku, tada nieko blogo“, – BNS sakė V. Mazuronis.

Anksčiau pranešta, jog EP Kvestorių kolegija nusprendė atlikti tokį tyrimą, kadangi per 700 knygų į parlamentarų pašto dėžutes išdėliota nepaprašius administracijos leidimo. Jis yra privalomas norint pateikti bet kokią medžiagą EP nariams. Tyrimas buvo pradėtas EP nario Antano Guogos prašymu.

REKLAMA

Rūtos Janutienės knyga „Raudonoji Dalia“ buvo išversta į anglų kalbą ir išdalyta, kaip įtariama, visiems EP nariams. Autorė teigia, kad vertimas padarytas ir knyga EP išplatinta be jos žinios ir sutikimo.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų