REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Milžiniško pasisekimo sulaukęs didžiausias lietuviškas miuziklas “Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda” atgimsta: kovo 8 d. - Kaune, “Žalgirio” arenoje ir kovo 11 d. - Vilniuje, "Siemens" arenoje.

Milžiniško pasisekimo sulaukęs didžiausias lietuviškas miuziklas “Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda” atgimsta: kovo 8 d. - Kaune, “Žalgirio” arenoje ir kovo 11 d. - Vilniuje, "Siemens" arenoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

“Simboliška, kad Vilniuje istorinis miuziklas bus rodomas mums visiems brangią ir ypač svarbią dieną – kovo 11-ąją. Dieną, kai prieš 25-erius metus išdidžiai padėjome tašką ilgam okupacijos košmarui ir vėl pradėjome rašyti savo – nepriklausomos Lietuvos istoriją”, - sakė miuziklo kūrėjai.

REKLAMA

“Prašymų vėl rodyti miuziklą buvo rekordiškai daug. Po premjeros žmonės skambino, rašė elektroninius laiškus, teiravosi socialiniuose tinkluose. Keli net prašė sutikę gatvėje. Bent jau man taip nutiko pirmą kartą”, - sakė Žygimanto Augusto vaidmens atlikėjas Mantas Jankavičius.

Per premjerą gruodžio mėnesį “Žygimanto Augusto ir Barboros Radvilaitės legenda” sulaukė ne tik pilnų arenų, bet ir itin palankų įvertinimų viešojoje erdvėje. Miuziklas buvo pavadintas gražiausiu, įspūdingiausiu ir patriotiškiausiu pastarojo dešimtmečio mūsų didžiosios scenos kūrinių. Beveik trijų valandų spektaklis gniaužė kvapą, jaudino iki ašarų, kartais tiesiog hipnotizavo tūkstančius susirinkusiųjų.

REKLAMA
REKLAMA

Miuziklo režisierė Anželika Cholina buvo pažadėjusi stebuklą ir ji nė trupučio nemelavo. Drauge su kompozitoriumi Kipru Mašanausku, libreto autoriumi Romu Lileikiu, kostiumų dainilinku Juozu Statkevičium, scenografu Marijumi Jacovskiu ji sukūrė tikrą lietuviškos scenos stebuklą. O jį įgyvendino išskirtinio talento aktoriai bei dainininkai: Mantas Jankavičius, Karina Krysko-Skambinė, Sigutė Stonytė, Kostas Smoriginas, Jeronimas Milius, Rafailas Karpis, Dominykas Vaitiekūnas, Tadas Girininkas, Tadas Juodsnukis, Mindaugas Jankauskas. Miuziklui buvo suburta speciali 32 profesionalių šokėjų trupė, savo partijas be priekaištų atliko choras “Brevis”.

Kūrėjai sulaukė ir prašymų parodyti miuziklą Londone bei Čikagoje. “Tai, deja, kol kas nėra įmanoma. Miuziklas yra labai didelis ir sudėtingas kūrinys. Daug žmonių scenoje, dar daugiau dirba užkulisiuose. Jam reikia tam tikro dydžio scenos, specialių šviesos, garso, vaizdo efektų. Nenorime nieko nei suprastinti, nei sumažinti. Todėl visiems užsienyje (Europoje) gyvenantiems ir dirbantiems tautiečiams, norėtume pasiūlyti suplanuoti trumpas pavasario atostogas Lietuvoje. Būtent tuo metu, kai bus rodomas miuziklas. Juk iš Lietuvos žmonės skrenda į Londoną, kad pamatytų spektaklį. Galima ir atvirkščiai”, - sakė kūrėjai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų