REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Baltieji rūmai pripažino klaidą ir teisinosi „varginančiais saugumo reikalavimais“

„Daily News“: „Jūs nuvylėte pasaulį“

Baltieji rūmai pirmadienį pripažino, kad jiems derėjo pasiųsti aukšto rango pareigūną į Paryžiuje savaitgalį vykusias didžiules eitynes prieš terorizmą.

Baltieji rūmai pirmadienį pripažino, kad jiems derėjo pasiųsti aukšto rango pareigūną į Paryžiuje savaitgalį vykusias didžiules eitynes prieš terorizmą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai padaryta po to, kai JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) sulaukė griežtos kritikos už tai, kad nevyko į Prancūziją.

REKLAMA

„Mums derėjo nusiųsti ten aukštesnio statuso asmenį“, - sakė Baltųjų rūmų atstovas spaudai Joshas Earnestas (Džošas Ernestas).

Vašingtonui renginyje atstovavo JAV ambasadorė Prancūzijoje Jane Hartley (Džein Hartli).

J.Earnestas leido suprasti, kad B.Obama būtų norėjęs pats vykti į Prancūziją, tačiau tam užkirto kelią saugumo reikalavimai ir per trumpas laikas vizitui suplanuoti.

„Saugumo reikalavimai prezidento ar netgi viceprezidento vizitui yra varginantys ir didžiuliai“, - sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

„Tokioje situacijoje, kaip ši, jie turi gana didžiulį poveikį kitiems piliečiams, kurie nori dalyvauti tokiame didesnio masto viešame renginyje“, - aiškino Baltųjų rūmų atstovas.

Maždaug pusantro milijono žmonių sekmadienį užtvindė Prancūzijos sostinės gatves, kad pagerbtų 17 žmonių, nužudytų per praėjusios savaitės kruvinas islamistų atakas, kurios prasidėjo skerdynėmis satyriniame savaitraštyje „Charlie Hebdo“ ir baigėsi įkaitų drama košerinio maisto parduotuvėje.

Precedento neturinčioje demonstracijoje prieš ekstremizmą sekmadienį kartu su Prancūzijos prezidentu Francois Hollande'u (Fransua Holandu) dalyvavo 50 šalių lyderiai, tarp jų Izraelio vyriausybės vadovas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) ir palestiniečių prezidentas Mahmudas Abbasas (Mahmudas Abasas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tai, kad šiame istoriniame renginyje nebuvo B.Obamos, viceprezidento Joe Bideno (Džo Baideno) ar kurio kito aukšto JAV administracijos pareigūno, sulaukė griežtos kritikos Jungtinėse Valstijose. Daugelis apžvalgininkų kaltino B.Obamą nuvylus sąjungininkę Prancūziją.

Valstybės sekretorius Johnas Kerry (Džonas Keris) sakė, kad baigęs kelionę Pietų Azijoje jis nuvyks į Paryžių.

Amerikos politologų ir kai kurių įstatymų leidėjų nusivylimą dar sustiprino faktas, kad JAV generalinis prokuroras Ericas Holderis (Erikas Holderis) tuo metu buvo Paryžiuje, į kurį atvyko dalyvauti susitikime terorizmo klausimais, tačiau netgi jis nepasirodė eitynėse.

REKLAMA

CNN žurnalistas Jake'as Tapperis (Džeikas Taperis), vienas pagrindinių šio naujienų kanalo žinių pranešėjų, nušvietęs atakas Paryžiuje, sakė, kad jam „gėda“, jog eitynėse Paryžiuje nebuvo JAV aukščiausio rango pareigūnų.

„Sakau tai kaip amerikietis, ne kaip žurnalistas ar CNN atstovas, bet kaip eilinis amerikietis: man buvo gėda“, - rašė J.Tapperis tinklaraštyje CNN interneto svetainėje.

Niujorke leidžiamas dienraštis „Daily News“ savo pirmajame puslapyje taip įvertino Amerikos pareigūnus: „Jūs nuvylėte pasaulį“.

REKLAMA

Privačiuose pokalbiuose prancūzų pareigūnai neteikė didelės reikšmės faktui, kad aukščiausi amerikiečių pareigūnai nedalyvavo solidarumo demonstracijoje Paryžiuje, o Prancūzijos ambasada Vašingtone tvirtino, kad Paryžių visiškai tenkina jo sąjungininkės reakcija.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų