REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Neteisėta medžioklė norvegų medžiotojui kainuos baudą, taip pat jis turės atlyginti gamtai padarytą žalą.

REKLAMA
REKLAMA

Praėjusį savaitgalį Kauno regiono aplinkosaugininkams pranešta, kad Kėdainių rajone esančiame Puzaičių miške per medžioklę galbūt neteisėtai sumedžiotas stirninas.

REKLAMA

Pareigūnai nuvyko į nurodytą mišką ir pagal po medžioklės likusius pėdsakus apžiūrėjo teritoriją. Rastas sumedžiotas stirninas, paslėptas po šakų krūva, pranešė Aplinkos ministerija.

Apklausus medžioklės dalyvius paaiškėjo, kad stirniną sumedžiojo medžiotojas iš Norvegijos. Pareigūnai sužinojo, kad medžiotojų grupė iš Norvegijos šiuo metu medžioja netoliese ir netrukus ruošiasi išvykti namo, tad norint išaiškinti šį pažeidimą delsti nebuvo galima.

REKLAMA
REKLAMA

Radę medžiotojus iš Norvegijos inspektoriai aiškinosi, kuris iš aštuonių svečių paleido lemtingą šūvį. Pateikus surinktus įrodymus, vienas medžiotojas pripažino nušovęs stirniną. Šių gyvūnų medžioklė šiuo metu draudžiama.

Medžiotojui iš Norvegijos ir medžioklės vadovui surašyti administracinių teisės pažeidimų protokolai, paimtas pažeidimo padarymo įrankis.

Už šį pažeidimą gresia 868–1737 eurų bauda su teisės medžioti atėmimu nuo vienerių iki 5 metų, taip pat pažeidimo padarymo įrankių, transporto priemonių, kurios panaudotos gyvūnams sumedžioti ir (ar) sumedžiotiems gyvūnams gabenti, ir kitų pažeidimo padarymo priemonių konfiskavimu. Taip pat pažeidėjas turės atlyginti gamtai padarytą daugiau kaip 1400 eurų žalą.

Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo draudžiama.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų