REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sausio 12 d. Didžiausios aplinkos tvarkymo įmonės Lietuvoje „Ecoservice“, kuri praėjusių metų liepą pirmoji Baltijos šalyse pristatė atsakingo atliekų valdymo programėlę „Eco App“, teigimu, per mėnesį šios programėlės paslaugomis vidutiniškai pradeda naudotis daugiau nei penki šimtai vartotojų. Tai bendrovės klientai arba sutarties dar neturintys vartotojai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mūsų duomenimis, aktyviausiai – beveik po tūkstantį vartotojų per mėnesį – gyventojai programėlę diegė praėjusių metų spalio ir lapkričio mėnesiais. Būtent šiais mėnesiais kiekvieną klientą asmeniškai informavome apie tokią naujovę ir daugelis jų įsidiegė programėlę. Manome, kad panašios augimo tendencijos išsilaikys ir pirmaisiais šių metų mėnesiais“, - teigė „Ecoservice“ vykdomoji direktorė Daiva Skrupskelienė.

REKLAMA

Anot D.Skrupskelienės, statistika atskleidė, kad populiariausios šios programėlės paslaugoms yra komunalinių atliekų ir statybinių atliekų išvežimo paslaugų užsakymas.

Viena iš „Eco App“ pagrindinių paskirčių yra priminti klientams atliekų surinkimo grafikus, kad šie nepamirštų išstumti konteinerių. Prieš pasirodant šiai programėlei, bendrovės darbuotojams dažnai tekdavo susidurti su situacijomis, kai atvykę surinkti atliekų vežėjai nerasdavo išstumtų konteinerių. Dabar tokių atvejų pasitaiko beveik triskart rečiau.

REKLAMA
REKLAMA

Leidžia pranešti apie netvarkingus konteinerius

Atliekų tvarkymo bendrovės sukurtoje programėlėje klientai gali nustatyti specialius priminimus, kurie pasirinktu laiko intervalu telefone primena apie artėjantį atliekų surinkimą ir išvežimą. Aplikacija pateikia visus „Ecoservice“ klientų atliekų rūšiavimo grafikus.

„Svarbu paminėti, kad aplikacija skatina ir atsakingą požiūrį į atliekų tvarkymą – padeda prisiminti pagrindinius rūšiavimo principus, taip pat atskiroje rubrikoje paneigiami gajausi atliekų rūšiavimo mitai. Programėlėje įdiegta speciali funkcija padeda realiu laiku pranešti apie netvarkingus konteinerius ir aplinką šalia, o pastebėję netvarkingus atliekų konteinerius „Eco App“ vartotojai kviečiami juos nufotografuoti ir siųsti bendrovės valdymo centrui. Ši funkcija „Ecoservice“ leidžia užtikrinti kokybišką atliekų surinkimą ir operatyviai reaguoti į problemiškas vietas“, – tikino D.Skrupskelienė. Anot bendrovės atstovų, programėlė diegia vakarietišką požiūrį į atliekas, pabrėžiant kiekvieno gyventojo indėlį į tinkamą atliekų tvarkymą, taip pat palaikomos atliekų tvarkymo, perdirbimo, jų tinkamos priežiūros ir kasdienio panaudojimo idėjos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu programėle naudojasi daugiau nei 3,5 tūkst. vartotojų. Išbandyti aplikaciją „Eco App“ galima atsisiuntus ją adresu http://ecoapp.ecoservice.lt/.

Bendrovė „Ecoservice” savo veiklą vykdo jau beveik 20 metų. Šiuo metu bendrovė valdo didžiausią atliekų tvarkymo tinklą keturiolikoje Lietuvos savivaldybių. Bendrovės veikla apima komunalinių atliekų, antrinių žaliavų, statybinių ir stambiagabaričių atliekų ir surinkimą, vežimą ir apdorojimą.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų