REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Teroristiniai išpuoliai Prancūzijoje atskleidžia ne tik imigracijos problemas, bet ir vidinį Europos silpnumą. Taip LRT Radijo laidai „LRT Aktualijų studija“ sako Mykolo Romerio universiteto (MRU) politologas Alvydas Medalinskas. „Islamo požiūris į šeimos, kitas tradicines vertybes yra panašus į krikščioniškąjį, tačiau Europa kartais atmeta tas tradicines vertybes, todėl islamo idėjos tampa populiarios“, – apie poreikį Europai grįžti prie ištakų kalba politologas.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak A. Medalinsko, teroristinių išpuolių akivaizdoje tenka pripažinti, kad ne tik imigracija kelia problemas. Jo teigimu, reikia kalbėti ir apie vidinį Europos silpnumą.

REKLAMA

„Ne vien dėl imigracijos didėja musulmonų skaičius Europoje. Prancūzijoje jų gyvena 6 mln., Vokietijoje – 4 mln., Didžiojoje Britanijoje – 3 mln. Tai yra pačių prancūzų, vokiečių, britų, nieko bendro neturėjusių su tomis tautomis, kurias tradiciškai sietume su islamu, perėjimas į šį tikėjimą“, – pažymi LRT radijo pašnekovas.

A. Medalinsko teigimu, 100 tūkst. musulmonų iš 3 mln. Didžiojoje Britanijoje yra britai. Vokietijoje kai kurios radikaliausios islamo organizacijos, tarp jų ir ta, kuri rūpinosi žmonių verbavimu vykti kariauti ISIS gretose, buvo vokiečiai.

„Kodėl jie tai daro? Nes islamo musulmonų požiūris į šeimos vertybes yra panašus į krikščionišką, bet Europa kartais atmeta tradicines vertybes ir dalį žmonių tas požiūris patraukia. Tai yra antras iššūkis Europai – ar ji grįš prie savo ištakų. Ar grįš prie savo graikiškų, romėniškų, judėjiškų ištakų, suvokdama, kas yra Europos pamatas, ir pakvies kitas atvykstančias tautas integruotis, priimti tas vertybes“, – kalba A. Medalinskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų