REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo Darbo partijos frakcijos narys Vytautas Gapšys įsitikinęs, kad sumažintų pensijų kompensacijų gavėjai taip pat turi turėti teisę gauti ir socialinę pašalpą. Todėl politikas užregistravo Valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų kompensavimo įstatymo pataisas, pagal kurias pinigai, kurie bus išmokami sumažintų pensijų gavėjams, nebūtų įskaitomi į asmens gaunamas pajamas, skiriant piniginę socialinę paramą.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal dabartinę tvarką į asmens pajamas įskaitoma išmokėta kompensacijos suma, kuri didina gaunamas pajamas ir dėl to asmuo netenka teisės į piniginę socialinę paramą.

REKLAMA

„Neabejoju, kad būtų nesąžininga į asmens pajamas įskaičiuoti gaunamas sumažintų pensijų kompensacijas, juk pensijos buvo sumažintos ne dėl pensininkų kaltės, kurie krizės metais konservatorių Vyriausybės dėka tapo valstybės gelbėtojais. Į socialinę paramą pretenduoja pensininkai, kurie ir taip gyvena žemiau skurdo ribos, todėl papildomi keliasdešimt litų leis jiems bent iš dalies atlyginti nuostolius, patirtus 2010–2012 m. ir pagerinti jų gyvenimą“, — sako V. Gapšys.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal 2009 m. priimtą Socialinių išmokų perskaičiavimo ir mokėjimo laikinąjį įstatymą nuo 2010 m. iki 2012 m. buvo mokama ne visa paskirta pensija. 2014 m. priimtas Valstybinių socialinio draudimo senatvės ir netekto darbingumo (invalidumo) pensijų kompensavimo įstatymas, kuriame numatyta 2014–2016 m. kompensuoti praradimus dėl draudžiamųjų pajamų dydžio sumažinimo.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų